www.kellohuoltoloppela.com

Omega Seamaster 300 "Bond" kellon huolto

Omega Seamaster 300 jpg

Seamaster 300 malli

Ylivoimaisesti eniten myyty moderni Omega on Seamaster 300 diveri. Se on myös, samaisesta syystä, ylivoimaisesti eniten huollossa vieraileva kello, joten toimenpide-esittely on paikoillaan. Kello on yksi parhaiten muotoiltuja diver-kelloja markkinoilla ja sen mainonta on nojannut James Bond -leffoihin, joten siinä kai sen suosio. Se istuu hyvin ranteeseen kuin ranteeseen ja kelloa on saatavilla kahdessa koossa (38,0mm ja 43,5 mm).  Monen kilpailijan tuotteeseen verrattuna se on hyvin sulavalinjainen ja menee myvin paidan hihan alle (toisin kuin vaikka möykkymäinen  Tag Heuerin Aquaracer, jonka ranneke tuntuu raastinraudalta). Myös kellon metalliranneke on hyvä ja mukavan pehmeä ihoa vasten ranteessa. Kellon valmistus alkoi 1994 ensin quartz-kellona. Se oli jatkoa Omegan 80-luvun lopun quartz-kellolle Seamaster 200 (jota nykyään kutsutaan Pre-Bond). Automaattikellojen paluun myötä Seamaster 300 kellosta tehtiin myös automaattiversio, joka osoittautui quartz-kelloa paljon suositummaksi. Ensimmäisissä automaatti "Bondeissa" oli koneistona cal 1109, joka oli suoraan ETA2892-2, mutta jo 1995 Omega korvasi sen modifioidulla, COSC-versiolla 1120. Ihan alkupään kelloissa (sarjanumero alkaa 60xx), joissa on sama kuorireffi voi olla kumpi vain koneisto. Kellosta on myös olemassa erikoisversioita kuten James Bond ja America's Cup. Ne saattavat hieman erota kellosta mm osoitinkorkeuksien osalta. Seamsterin yleisin taulu on sininen aaltotaulu (wave dial), mutta kellosta on myös musta tauluinen versio. Erikoisversioissa, kuten America's Cup, on käytetty valkoista taulua. Sinisessa on viisirivinen ranneke ja mustalauluisessa useimmiten kolmirivinen, joka on hieman kalliimpi. Tästä johtuen mustatauluisen vähittäismyyntihinta oli hieman korkeampi. Mallit eroavat myös osoittimien osalta.

Kun Seamaster 300 tuli markkinoille 90-luvun puolivälissä, se oli hyvin maltillinen hinnaltaan, moni asiakas on kertonut hankkineensa kellon back in the day selvästi alle 2000€. Kun Omega alkoi 2000-luvulla valmistella siirtymistään luxus-brändiksi, myös käytettyjen Seamastereiden hinnat lähtivät nousuun. 2012 kun Omega status oli virallisesti luxus-brändi uuden kellon hinta oli jo 4500€ luokkaa ja käytetyt/ kunnostetut olivat Chrono24 saitilla luokkaa 2200-2700. Co-Axial version (cal 2500) tulo markkinoille sekä uusimmassa versiossa (4. versio) oleva ceramic bezel alkoivat kuitenkin nopeasti syödä vanhojen mallien jälkimarkkinahintaa.   Koska kelloja on myyty niin paljon, on Seamaster 300 Omega huoltojen eniten huoltama kello.

Omega Seamaster 300 jpg

Vasen kello Omega Seamaster 300 Co-Axial. Tuotannossa 2006-2012. Kuoren referenssi on 168.1634.Musta taulu. Koneistona on cal 2500 (C tai D). Kellossa on ns 5-rivi ranneke 1503/825. Klassiset "skeleton"-osoittimet.

Oikea kello Omega Seamaster 300. Tuotannossa noin 1997-2000. Kuoren referenssi on 168.1640. Musta taulu. Koneistona on cal 1120. Kellossa on ns 3-rivi ranneke. 1610/930. Erilaiset osoittimet kuin sinisessä Seamaster 300 kellossa. Tätä mallia tehtiin vain tämä mustatauluinen/ musta bezel ja sinitauluinen, jossa teräksenvärinen bezel.

Erilaisia kuorireffejä

168.1503 1109 Sininen bezel Hitsattu nuppiputki 41,50 mm
168.1503 1120 Sininen bezel Hitsattu nuppiputki 41,50 mm
168.1622 1120 Sininen tai kirkas bezel Hitsattu nuppiputki 38,0 mm
168.1623 1120 Sininen bezel Kierre nuppiputki 41,0 mm
168.1640 1120 Musta tai kirkas bezel Kierre nuppiputki 41,0 mm
168.1634 2500 Musta kehä Kierre nuppiputki 41.0 mm

Omegalla itsellään on kuorihalkaisijoista usemmanlaista mittaa. Tuntuu, että tehtaalla ei ole yksimielisyyttä kuinka kuori mitataan. Seamaster 300 kuori on vanhoissa hitsatulla nuppiputkella olevissa 1. sukupolvi 41,5mm ja myöhemmin 2. ja 3. sukupolvi 41.0mm, kun mitataan klo 2:00 - 8:00 kohdalta. Jos kello mitataan 9:00 - 3:00 kohdalta nupille tehty suojakynsi mukaan huomioiden (Omega ilmoittaa myös tällaista mittaa), mitta on 43,75mm ja myöhemmissä 43,5mm. Omegan kaupallisilla sivuilla (Omegawatches.com) mitta on 41,0mm ja Omegan Extranetissä on annettu mitta 43,5mm samalle kellolle. Mielestäni 41,0mm on oikea mitta, sillä sana halkaisija on matemaattinen mitta (2x ympyrän säde). Halkaisija on ympyrä, jolla on keskipiste, joka täytyy olla tietysti kellossa osoittimien napa.

Kellossa, jossa on sininen bezel on aina sininen taulu. Musta bezel kellossa mustataulu. Kirkas bezel kellossa voi olla sininen tai valkoinen taulu.

Perusmalleja kuten168.1505 ja 168.1623 on tehty teräs-, kulta-, teräs/kulta- ja titaanikuorilla. Kuorimateriaalista riippumatta kelloilla on sama kuorireffi, koska se ei määrittele materiaalia, vaan vain teknisenrakenteen.

Huoltaminen

Koneiston huolto

Omega 1120 jpg

Mekaanisen kellon huoltoväli on 5-7 vuotta. Se on aika, jossa koneiston laakerien öljy kuivuu ja voitelu loppuu. Kello voi käydä yhä kohtuudella, kun öljy on jo kuivunut, mutta kun ei ole voitelua, kitka voi rikkoa osia. Koneiston huoltaminen noudatteleen huoltoa joka tehdään kaikille automaateille, joissa on moderni sveitsiläinen ankkurikäynti. Omega versio eroaa kuitenkin tietyin osin ETA koneistosta. Niin tämän Omega koneiston valmistus on jo loppunut, kuten on myös ETA2892-2 koneiston. Koneisto-sarjan ensimmäinen koneisto 1111 (kronometri-versio koneistosta 1109 Constellationiin ) on jo virallisesti vintage-iässä, se on julkistettu 1987. Huomiona todettakoon, että tällä koneistolla on taipumusta hajota vedonvälityskoneiston osalta, jos huoltovälin noudattamista laiminlyödään. Useassa kelloissa olen havainnut, että öljyjen kuivuminen on leikannut kiinni jousikotelonsillan alla olevat välitysrattaat, kitka rikkonut ne ja repinyt irti sillassa kiinni olevat laakerointitolpat. Normaalisti tämä tarkoittaisi uutta siltaa, mutta osaa ei enää saa. Muita osia saa hyvin, mutta siltaa ei ole tuotannossa, sen saa vain hintavana tehdasvaihtona. Onneksi yleensä laakeritolpat voi korjata. Toinen kriittinen kohta koneistossa on vaihtajaratas, joka myös voi mennä huonoksi kuivien öljyjen takia. Omega suosittaakin osan vaihtoa aina huollossa, sillä osasta ei päältä näe onko se kulunut vai ei.

Omega manuaali jpg

Manuaalin havainnekuva jousikotelonsillan sisäpinnalla olevista välitysrattaista. Laakeritolpat, joihin rattaat 1 ja 4 ovat laakeroitu, ovat noin 0,5mm paksuja. Öljyjen kuivuminen usein aiheuttaa näihin vaurion. Ensin kitka on suuri ja laakeritolppa vääntyy, sitten hajoaa ratas. Rattaat ovat edullisia, mutta sitla on tehdasvaihto osa ja hintava.

Omega Seamaster 300 jpg Omega Seam 300 jpg Omega Seam 300 jpg

Omega-huollossa on malliin Seamaster 300 oma aukaisutyökalu ja aukaisualusta, jotta työskennellessä vältytään turhilta naarmuilta ja jäljiltä kuoreen.

Tiivisteet

Seamaster 300 on Omegan perussuklari ja se on siis sukeltajan kello 300 metrin vesitiiviydellä, kuten nimikin sanoo. (Vastaavasti Seamaster-perheessä uudempi Planet Ocean on sukeltajan kello 600m tiiviydellä ja Aqua Terra on 150m.) Vaikka kello on sukeltajankello, yleensä sukelluksen harrastajat eivät käytä kelloa pullosukeltamisessa, vaan sitä varten on sukellustietokoneet. Koska kello on kuitenkin sukeltajankello, on sen vesitiiviydestä huolehtiminen erittäin tärkeää. Siksi on erityisen tärkeää, että huollossa uusitaan tiivisteet. Tiivisteitä kellossa on nupin tiiviste, he-venttiilissä on kaksi, pohjassa on yksi sekä lasintiiviste. Yleensä lasin tiivistettä ei tarvitse vaihtaa, mikäli lasia ei käytetä irti. Lasintiiviste on muovia ja se kestää aikaa, kun lasia ei irroitella. Omega myy kelloon ns service kittiä, joka on tällä hetkellä n. 120€. Kitissä on uusi venttiili, nuppi, nuppiputki, bezelin lukitusjousi ja click-spring. Service-kitissä osat ovat toki edullisempia kuin irrallaan ostettuna, mutta vain harvoin on syytä vaihtaa click-springiä, he-venttiliä tai edes nuppia. Pelkät tiivisteet ovat 32€. Sensijaan kannattaa satsata rannekkeen kunnostukseen, uusien akseleiden ja niiden holkkien muodossa.

Venttiili ja nuppi

Venttiili jpg Helium-venttiilin osat.

Kellon rungossa klo 10:00 oleva nuppi on Helium-venttiili, sen tarkoitus on päästää kelloon pullosukellettaessa kertynyt helium pois kuoresta. Meriveteen on sitoutuneena heliumkaasua pieniä määriä.Sukellettaessa noin 50m syvyydessä vedenpaine on suuri. Vesimassassa oleva helium kykenee läpäisemään tiivisteet ja se hakeutuu siten kelloon, koska kellon sisällä on pienempi paine kuin merivedessä kellon ulkopuolella. Sukeltajan tullessa pintaan kelloon heliumin takia syntynyt ylimääräinen paine pitää pois, jotta se ei pullauta lasia irti. Tämä tehdään ruuvaamalla helium-venttiili hetkeksi auki, paine tasaantuu. Asian voisi tehdä tietysti nupinkin avulla mutta nupin avaaminen voi altistaa vetoa-akselin katkeamiselle tai veden pääsemisen märästä kellosta sisään. Kuten arvasitte harva käyttää kelloa pullosukelluksessa 50metrissä. He-venttiili on kuitenkin gimmick, joka tekee kellosta helpost tunnistettavan. Joillakin valmistajilla he-venttiili on upotettuna runkoon ja toimii OK ilman ruuvailuja.

Omega suosittaa venttiilin vaihtoa joka kerta, koska kuori on muka helpompi hioa, kun venttiilin runkokin irroitetaan. Mutta syy lienee, että Omega haluaa varaston rotaatiota. Miksi vaihtaa 70€ venttiili, jos saman asian ajaa 15€ hintaiset 2 tiivistettä? Sama koskee nuppia, jos sen mekaniikka ja kierre ovat kunnossa, sitä ei ole tarpeellista uusia! Nuppi on toki haasteellisempi, kuin venttiili, sillä se on aktiivisessa käytössä. Nupin kunnon tarkistus on kuitenkin helppo tsekata. Kierteiden kunto ja jousitusmekanismi, jos ne ovat kunnossa, taas selvitään pelkällä tiivisteellä. Omegalla kaikki tiivisteet ovatmyynnissä alkuperäisinä varaosian.

Ensimmäisen sukupolven Seamaster 300 kellossa (1994-95) nupin nuppiputki oli tehtaalla hitsattu kiinni kuoren runkoon. Tämä on ongelmallista, sillä jos nupista menee kierteet, ne ovat silloin myös huonot nuppiputkessa. Nuppiputkea ei voi vaihtaa muuten kuin poraamalla vanha pois rungosta ja tekemällä runkoon kierteet uutta kierteellä olevaa nuppiputkea varten. Tehtävä on toki haasteellinen, mutta näitäkin on tehty useita. Myöhemmissä malleissa nuppiputki on kiinni kierteellä ja siten yksinkertaisempi vaihtaa.

Bezel ja kuoren kunnostus

Omega huolto jpg Bezelin irroitus on vakio huollossa, sillä renkaan alla on usein paljon likaa. Vanhimmat Seamaster 300 kellot ovat jo 25 vuotta vanhoja.  Usein rengasta ei ole aiemmin irroitettu. Kuoren hionta ei myöskään ole turvallista jos rengas on paikoillaan. Omegalla on oma vain Omega-huolloille myytävä irroitustyö kalu, jolla renkaan irroitus on useimmiten nopea homma. Joskus lika renkaan alla pakkautuu ja hirttää renkaan kertakaikkiaan kiinni, silloin homma on haaste.

Sukeltajankellon kiertorengas eli bezel irroitetaan Omega huollossa, jotta renkaan alle pakkautunut lika saadaan pois. Käyttäjästä riippuen, sitä on siellä aina enemmän tai vähemmän, mutta aina on kertynyt jotain. Kun tämä lika kastuu, se voi olla kuin betonia ja silloin rengas jumittaa. Renkaan irroitus on myös tarpeellista kuoren kunnostuksen puolesta, kun rengas on poissa tieltä on turvallista kunnostaa kuorta. Seamaster 300 kellojen (versiot I, II ja III) bezelin sininen osia on eloksoitua aluminia, se usein kuluu ja naarmuuntuu käytössä, ainoa mitä voi tehdä on renkaan vaihto. Renkaan teräs runkoa ei voi myöskään hioa, sillä jos hiontalaikka osuu yhtään siniseen, se pilaa sen heti. Uusi bezel kustantaa huollon yhteydessä hieman vajaat 300€.

Seamaster 300 kuoret ovat hyvin moninaiset, eikä niissä ole juurikaan yhtenäistä pintaa. Tämä on haaste kiillotukselle/hionnalle. Usein näkee Seamastereita, jotka on hiottu ei-Omega-huollon toimesta ja esim rannekkeen korvakkeiden kiilloitettu osa on pyöristynyt poikittaissuunnassa. Näin ei kuuluisi olla samoin kylkien hionta jälki on pyöristynyt pystysuuntaan. Nämä virkeet syntyvät vääränlaisilla vehkeillä. Onneksi nämä on yleensä korjattavissa.

Seamaster kuori jpg

Kuorien kunnostus on ihan oma taiteen lajinsa Seamasterissa, koska kuorissa ei ole sileitä pintoja. Jotta kuori pitää formunsa, itse ajan niin kiilloitetut kuin harjatut osat erikoislaikalla mataksi, kunnes saan halutun jäljen ja kiilloitetut pinnat eivät pyöristy. Lopuksi viimeistelen kiilloitetut kohdat nopealla kiilloituksella. Myöskään kylkiä ei saa ajaa mattauslaikalla muutoin pinta alkaa pystysuunnassa pyöristyä ja kuorista tulee rumat. Olen itse tehnyt honta-laikasta erikoiskokoisen laikan hommaan. Vähän hirvitti kun aloin "tuhoamaan" 90€ hintaista Manhattan laikkaa. Make or break, syteen tai saveen. Homma kumminkin onnistui ja jälki on hyvää.

Ranneke

Omega ranneke jpg

Ranneke hiotaan/kiillotetaan huollon yhteydessä. Kaikkein syvimmät naarmut esim lukon kilvestä, eivät kuitenkaan yleensä lähde hionnassa, vaan on tyydyttävä siistiin yleisilmeeseen. Viisirivisessä rannekkeessa 42,5mm 1503/825 ja 38mm 1502/824 on neljä kiilloitettua raitaa ja loput harjattua. Huollon yhteydessä vaihdetaan myös rannekkeen vaihdettavissa olevat akselit ja niiden holkit. Tällöin akselien pitäisi pysyä paikoillaan myös seuraavaan huoltoon asti. Rannekkeen sivulla olevat reijät paljastavat mitkä akselit on vaihdettavissa. Akselit ja holkit ovat pituudesta riippuen yleensä (7-9 akselia, 14-18 holkkia) luokkaa 30-40€. Jos ranneke rikkoutuu kiinteiden palojen kohdalta, ranneke pitää uusia. Yleensä rannekkeen nopea kuluminen jóhtuu esim. rakennushommista (kivi- tai betonipölyä menee niveliin). Seamaster 300 uusimmassa IV-versiossa rannekkeen akselit ovat kiinnitetty paikoilleen päätyruuvien väliin. Tämä tyyppi ei tarvitse huoltotoimenpiteitä ihan helpolla (ensimmäiset huollot). Sekin toki kuluu mutta rannekkeen akselit eivät tule omia aikojaan itsestään ulos. Rannekkeen lukkoon on saatavissa uusi jousi joka lukitsee sen. Myös koko lukko on saatavilla vaihto osana. Uuden lukon hinta on 260€. Isompaan 42mm malliin on asennettavissa myös Omegan microsäätölukko, mutta se ei mene suoraan, vaan silloin on vaihdettava myös rannekkeen olemmat päätypalat eli osat johon lukko kiinnittyy. Microsäätölukko tuo kelloon uutta käyttömukavuutta.

Omega ranneke jpg Omega ranneke jpg Omega ranneke jpg

Seamaster 300 rannekkeen kunnostus kuva 1) ensin kiilloitetaan ohuet kiilloitetut osat huopalaikalla. Kuva 2) Seuraavaksi peitetään palat jossa on kiilloitusta, erikoisteipillä ja harjataan mattapinnat uudelleen. Kuva 3) lopuksi Teipataan uudelleen ja harjataan kohdat kiilloitettujen osien välissä. Kyseessä on erikoisteippi, jota ei tahtonut ensin saada mistään, kun 2012 Omega huollot alkoivat.

Omega ranneke jpg Omega ranneke jpg

Rannekkeen akseleiden vaihto tapahtuu kuten vaikka rannekkeen jatkopalojen lyhennyt. Me kellosepät emme käytä mitään ruuvailtavaa rannekkeen lyhentäjään, vaan akselitlyödään ulos punsselilla ja kellosepän vasaralla muovisessa puristimessa.


Kirjoitus luotu 3/2021 HL