www.kellohuoltoloppela.com

Sukeltajankellon kiertorenkaan irroitus ja vaihto

Omega Seamaster jpg  Omega Seamaster, jossa vastapäivään kierrettävä kiertorengas.

Sukeltajankelloissa kuten Omega Seamaster (Bond) on lasin ympärillä kierrettävä lasisarjanrengas eli kiertorengas. Kiertorenkaan idea on, että siinä oleva lume (= kolmio, nuolikohta, siinä valoaheijastava merkki) voidaan kiertää sille minuuttilukemalle, jolla sukellus on lopetettava eli kun minuuttiosoitin kohtaa merkin aloitetaan nousu pintaa kohti.  Jos kiertorengas kiertyy kellossa molempiin suuntiin, kello ei ole sukeltajankello, vaan kyseessä on enemmänkin sporttihenkinen kello, jossa on koristerengas. Omegassa, kuten useimmissa kelloissa kiertorenkaankiekko on tehty värilliseltä osaltaan alumiinista, joka on eloksoitu, esim siniseksi, kuten kuvan kellossa ja koska se on alumiinia, se valitettavasti on herkkä naarmuille ja värin haalistumiselle. Kiertorenkaan runko on terästä. Omegassa rengas on yksi osa toisin kuin joissakin kellomerkeissä, joissa voi vaihtaa renkaaseen alumiiniosan erikseen. Joissakin Omega malleissa, kuten America's Cup koko rengas on terästä ja renkaassa olevat uurretut merkit on maalattu erikoismaalilla.

Kelloseppien piireissä kiertorenkaan irroitus ja uudelleen kiinnitys aiheuttaa usein jopa hieman pelon sekaista varovaisuutta. Rengas on kallis osa tai ei aina edes saatavilla ja sen irroitus/kiinnitys operaatio voi epäonnistua kokeneeltakin kellosepältä, ihan vaan koska renkaan ja kuoren valmistustoleranssit ovat ristiin ja rengas ei vain suostu lähtemään irti/menemään takaisin paikoilleen. Toki joissain edullisissa kelloissa kiertorengas irtoaa erittäin helposti, kun sille vähän näyttää linkkaria, muttaa laatukelloissa kuten Heuer tai Omega, ei rengas irtoa noin vain linkkarilla, vaan vaatii  kiertorenkaan irroitustyökalun. Monasti olen kuullut tarinoita epäonnistuneista operaatioista: Rengas vääntyy piloille irrotuksessa, rengas naarmuuntuu operaatiossa, kuoren runkoon tulee jälkiä tai vielä pahempaa, jos rengasta irroitetaan "rolex-tyyppisellä" avaajalla ja rengas on todella tiukassa... äkkiä rengas irtoaa ja laite, jota on kiristetty liikaa lyö jäljen kuorenrunkoon, minkä seurauksena rengas ei enää suostu pyörimään kunnolla tai ei ollenkaan, vaan hirttää kiinni.

 Kiertorengas irroitettuna jpg

Kiertorengas irroitettu. Kuoren ja renkaan väliin jää paljon likaa, joka ei lähde normipesussa, siksi rengas on suositeltavaa irroittaa huollon yhteydessä, jotta se pyörii kunnolla.

Kuoret ilman rengasta jpg Kiertorenkaan stoppari jousi jpg  Kiertorengas alta jpg

Omegassa kiertorenkaan stoppari on pyöreä teräsrengas (kuva2), jossa kolme nystyrää päällepäin ja yksi alas (joillakin merkeillä stoppari on 1/3 kierroksen pituinen teräslangan pätkä). 3 jarru nystyrää naksahtelevat renkaan hammastuksessa alaspäin oleva väkänen lukitsee renkaan klo 12:00 kohdalla kuoreen. Kuvassa 3 kiertorenkaan sisällä oleva noin 1 cm välein ympyräksi taivuteltu teräslanka, tämä lanka pitää kiertorenkaan kiinni kuoressa.

Kiertorenkaan toiminta on erittäin yksinkertainen, se on kiinni kuoressa teräslangasta tehdyn jousen avulla. Se on taivutettu suorasta langasta esim 10mm välein tehdyillä taitteilla. lisäksi on toinen jousi tai vastaava renkaan muotoinen kiekko, jossa on stoppari. Renkaan pohjassa on susihammastus, jossa jarrulanka tai stoppari liukuu toiseen suuntaan kaltevalla pinnalla (naksahtelu) ja pysähtyy toiseen suuntaan, kun vastassa on pystysuora pinta. Tämä on siksi, että jos rengas pyörii molempiin suuntiin silloin voi rengas liikkua ja sukeltaja luulee että aikaa on enemmän... ja hukkuu. Mutta kun rengas pyörii vain yhteen suuntaan, silloin asetuksen muuttuessa sukeltaja tulee vain aiemmin ylös, eikä altistu hengenvaaraan.

Omega on valmistanut Seamastereihin oman avaajan, jolla renkaan irroitus on yksinkertaista ja turvallista, kuori eikä rengas pääse vahingoittumaan avauksessa. Tämä avaaja toimii samalla periaatteella kuin yleistukuissakin myytävä rengasmainen perusaukaisija, mutta avaajan neljä rengasta on mitoitettu juuri Omegan Seamaster-kelloille. Kullakin rengasavaajalla voi irroittaa vain tietynkokoista rengasta. Varsinaiset ongelmat syntyvät, kun rengasta yritetään irroittaa työkalulla, jota ei ole vartavasten suunniteltu kyseiseen hommaan. Esimerkiksi, jos rengas irroitetaan linkkarilla tai puukolla, rengas voi vääntyä kieroksi, eikä se enää pyöri herkästi. Omegan kiertorengas on niin tiukka, että sen irroitus vaatii tämän oman avaajan (tai esim Bergeon 7820-työkalun). Ei-maahantuodun kellon tai kellon johon ei enää saa uutta kietorengasta, voi olla riskaabelia yrittää irroitusta. Tämä on hyvä pitää mielessä ei-Suomeen tuotua kiertorenkaallista kelloa ostettaessa. Osa kuluu ja naarmuuntuu, ennemmin tai myöhemmin, sen vaihto tulee ajankohtaiseksi. Jos merkkiä ei ole maahantuotu, ehkä koko osaa ei ole saatavissa tai jos osan saa hankituua netistä, ei helposti löydy seppää, joka lähtee sitä vaihtamaan. Monasti kiertorenkaan alle kertynyt lika voi aiheuttaa sen että irroitus on paljon työteliäämpi, kuin mitä se olisi, jos lika ei jäykistäisi sitä. Kellosepän työkalujen johtava valmistaja Bergeon on valmistanut tehokkaan kiertorenkaan irroittajan Bergeon 7820, siitä on tullut 2014 markkinoille uusittu versio, joka on markkinoiden paras kiertorenkaan irroitustyökalu (kuva alempana). Työkalu tarttuu renkaan reunaan neljällä leualla ja keskellä oleva muovikiekko painaa lasista renkaan irti. Usein vielä vaikeampaa, kuin kiertorenkaan irroitus on kiertorenkaan takaisin asennus. Jotta rengas pysyy paikoillaan, se on tehty mahdollisimman tiukaksi. Useimmiten kiertorengasta ei saa takaisin paikoilleen painamalla, edes suurtakaan voimaa käyttämällä, vaan se on asetettava takaisin paikalleen samaan aikaan kiertämällä. Samanaikainen painaminen ja kiertäminen ei onnistu tavallisessa lasipuristimessa, vaan työ on tehtävä kierretakapohjanavaajassa erikoispainimien avulla. Niillä se menee useimmiten paikoilleen kuin itsestään ilman minkäänlaista voimaa. Useimmat kellonkuoret ovat niin tiukkoja, että sulkiessa rengasta täytyy painaa täysin kohtisuorassa ja siksi sulku ei onnistu käsissä painaen ja kiertäen. Joskus ns muotikelloissa toki renkaan saa takaisin paikoillee, ihan käsissä, ilman mitään työkalua, mutta sellaisissa kelloissa osien mitoitus on vähän pielessä.

Jos kiertorenkaallisen kellon kuoret, vain pestään huollon yhteydessä, eikä rengasta käytetä irti, saattaa käydä niin, että rengas tulee yllättäen jäykäksi tai ei enää ollenkaan pyöri muutaman viikon kuluttua ollenkaan. Tämä johtuu siitä, että kiekon alle kertynyt pöly ja lika ensin kastuu ultraäänipesurissa, mutta se ei kuitenkaan pääse pois kuitenkaan kiekon alta. Ajanmittaan se kuitenkin kuivuu uudestaan ja jämähtää kuin sementti paikoilleen estäen sitten renkaan toiminnan.

Kiertorenkaanirroitin jpg

Kiertorenkaanirroitin jpg Omegan Seamaster-kelloille suunniteltu kiertorenkaan irroitin.

Bergeon 7820 jpg Bergeon 7820 jpg Bergeon 7820 kiertorenkaanirroittaja.

 Renkaan kiinnitys jpg Renkaan kiinnitys tapahtuu suklaritratissa erikoispainimen avulla. Kullekkin kello koolle pitää olla sopiva painin.