www.kellohuoltoloppela.com

Omega mikrosäätölukko

Omega lukko jpg Omega lukko jpg

Sopivuus: Seamaster tai Speedmaster kellon teräsranneke

Omegalta on ilmestynyt uusiin malleihin uusi taitelukko, jossa on ns sukellusjatkon tilalla mikrosäätö rannekkeen pituudelle. Sillä ranneketta voi sormella painamalla hienosäätää sopivamman pituiseksi ranteeseen. Ominaisuus on kätevä, koska imisellä ranteen paksuus vaihtelee sään mukaan (hellekelit kesällä, pakkaskeli talvella. pintaverenkierto laajenee tai supistuu). Säätämällä ranneke on aina oikean mittainen. Lukko menee heittämällä (ilman sovituspaloja ) uudempiin esim Seamaster Planet Oceaneihin 8500-sarja, jossa ranneke 1590/867.  Sekä uudempiin Speedmaster Moonwatch rannekkeisiin. Nämä  rannekkeet tunnistat siitä, että jatkopaloissa on ruuvit kyljessä. Se on Omegan uusin ranneke systeemi. Sovitepaloilla lukko saadaan kiinni vaikkapa vanhempaan Seamaster 300 Chronoon (cal 3301), jossa ns kolmipalkkinen ranneke 1613/934.  Omegalla on kaksi erilaista teräslukkoa mikrosäädöllä. Päämalli (kuvassa) on ulkoisesti mitoiltaan identtinen peruslukon kanssa ja siitä on poistettu sukeltajan jatko (se lyhyempi taite, joka on tarkoitettu avattavaksi, kun kello tulee kumipuvun päälle). Toisessa 1159 taas on myös edelleen sukeltajan jatko, se on malliltaan hieman pidempi. Sukeltajanjatko on tavalliselle kuluttajalle, joka ei pullosukella tarpeeton ominaisuus, eli kyseeseen silloin tulee tuo lukon päämalli 1154.

Omega ei julkista mitään tietoa vanhempien mallien up greidauksista uudella lukolla. Myös kysely maahantuojan huoltoon antoi tulokseksi nollan. Heillä ei ole conversioista tietoa, sillä Omega ei anna tietoa heillekään ja maahantuojan korjaukset ovat takuukorjauksiin painottuvia. Tiedonhankinta jää Kellohuollon oman tiedonhaun varaan. Toistaiseksi en ole vielä löytänyt verifioitua tietoa sovitepaloista, jolla lukon saisi klassiseen Seamaster "Bond" 300 kelloon, jossa ranneke 1503/825 tai sen Crono-versioon, jossa ranneke 1504/826. Homma on kuitenkin jo työn alla (Tilasin palat, joiden oletan toimivan. Varmuus testin kautta)  ja saanen siis varmuuden piankin. Päivitän tätä sivua, kun tietoa löytyy.

Kaikkia kiinnostaa tietysti mitä homma kustantaa? Itse lukko + asennus kustantaa tällä hetkellä 180€. Jos tarvitaan sovitepalat (rannekkeen päätepalat 2kpl eli molemmin puolin solkea), ne tulevat tämän päälle ja ovat noin 100€ pari  (riippen mallista mihin rannekkeeseen tulevat. palan hinta 50 tai vähän vajaa).

Jos haluat up greidata Omegasi tällä uudella lukolla, tuo kello tänne huoltoon näytille, niin tutkitaan onko lukko asennettavissa kelloosi. Huollolla vain mallikappale sisällä

 


Teksti luotu 6/2019
HL