www.kellohuoltoloppela.com

Hiljattain myydyt kellot

 

RW801 Raymond Weil Geneve Automatic  Kello on myyty!

R.Weil jpg

Miesten vintage-henkinen teräskuorinen automaattikello, 90-luvulta (mallisto julkistettu 1994). Kellossa kupera safiirilasi ja myös pohjassa safiirilasi. Uusi vaaleanruskea Hirsch Duke ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Kellon koko ilman nuppia ja sen reunuskorotusta 36,5mm. Merkkinä Raymond Weil on nuori kellobrändi, se syntyi 1976, kun pitkään Camyylla työskennellyt Raymond Weil päätti perustaa oman brändin. Tehdas siis aloitti tuotantonsa suoraan quartz-aikana. Raymond Weilin useat mallistojen nimet liittyvät klassiseen musiikkiin ja Mozartiin (Othello, Don Giovanni, Parsifal, Fidelio, Travita) , tämä sai alkunsa yhteistyöstä Milos Formanin Amadeus-leffan markkinointiyhteistyöstä. Quartz-kaudella RW erottui edukseen ohuella mallistollaan. Tehtaan vuonna 1986 julkistettu malli Othello oli hetkenaikaa markkinoiden ohuin sarjatuotantoinen kello. Myös muissa malleissa tehdas käytti peruskoneistoa kalliimpaa, standardia matalampi osoitinputkista koneistoa, mikä toi merkille design-kellon maineen. Tehtaan mallisto nojasi vahvasti nahkaranteisiin pukukelloihin. Kun 90-luvun alussa quartz-aika alkoi väistyä Weil muiden mukana palasi automaattikelloihin. Tämä kello oli ensimmäisiä automaattikoneistolla varustettuja malleja. Tässä klassisessa pukukellossa (dress watch) on ETAn 2824-2 koneisto, tyylikäs mattamusta taulu, roomalaiset numerot, metallinharmaat osoittimet. Ajatonta tyyliä todentotta! Lasipohja näyttää tyylikkäällä viimeistelyllä olevan ETA 2824-2 koneiston. Tämä kello soveltuu niin juhliin ja edustaviin tilaisuuksiin, kuin toimistotyöhön käyttökelloksi. Hyvää miestä kunnon kello ranteessa, ei ohiteta olan kohautuksella. Koska kellolla ei ole ikää aivan 30 vuotta, se ei siis ole ihan vielä virallisesti vintage-kello, mutta ikää on jo sen verran, että se ei myöskään ole ns tuotantomalli. Tässä on modernin kellon edut, verrattuna vintage-kelloihin: vesisuojaus, safiirilasi, erinomainen tarkkuus.

Kuoriref 2834. Koneisto ETA 2824-2 Heilahdustaajuus 28.800, 25 kiveä, Inca-iskusuojaus, käynninkeskiöinti, käyntivara 40h, kalenteri, pikasiirto. Koneiston mitat: halkaisija 11,5" eli 25,60mm.

Kunto: Huollettu 4/2018. Uusitut osat: jousi, tiiviste. Kellon kunto, liki uutta vastaava. Pohjassa safiirilasi, josta näkyy kaunis koneisto, ei kaiverruksia.


Ce646 Certina DS-2, vedettävä Kello on myyty!

Certina DS-2 jpg

Certina miesten teräskuorinen vedettävä kello DS-2, 60-luvun loppu. Plexilasi, erikoispaksu (tuplat normaaliin plexiin) ns sukeltajankellon plexilasi, joka on tehty sukellusvesitiiviitä kelloja varten. Ruskea Hirsch Kansas nahkaranne ranneleveys 18mm. Isokokoinen massiivinen kello, kuori 38,0 mm, kellon paksuus korkeussuunnassa 14mm eli melkein cronon paksuinen. DS on Certinan "kulttikello", se on halutuin Certina. Aidon DS kellon tunnistaa kellon takapohjan logosta, joka on kilpikonna. DS on lyhenne englannin sanoista Double Security ja sillä viitataan siihen että kello on suojattu käyntilaitteen iskusuojalla, kuten kunnon mekaaniset kellot 50-luvun lopulta ovat kaikki olleet, mutta myös koneisto on itsessään suojattu paksulla kumirenkaalla (kuvassa2 keltainen, tämä on Certinan omistama patentti), joka suojaa itse koneistoa iskuilta. Koneisto tavallaan kelluu kuoressa kumirenkaan varassa. Vetoakseli kellossa on kaksiosainen, jotta myös se joustaa iskun sattuessa. Kellossa oleva koneisto 25-66 on Certina tehtaan manuaalivetoinen, perusversio 19.800 heilahtavasta koneesta, Certinan peruskoneisto 60-luvun lopulta.  Koneisto kuuluu halkaisija mitoiltaan klassiseen 11,5" eli 25,60mm kokoon (Certinan kaliiperissa alkuosa kertoo koneiston halkaisijan milleissä). DS-2 kelloa tehtiin viidessä versiossa (1 vedettävä, ei kalenteria; 2 vedettävä kalenterilla; 3 automaatti, ei kalenteria; 4 automaatti, kalenterilla ja 5 automaatti, tuplakalenterilla). Tässä kellossa on kerrassaan upea musta mittaritaulu upein yksityiskohdin. Uskaltaisin väittää, että malli on teräskuorisena yksi kestävimpiä koskaan valmistettuja vintage-kelloja! Kello on keräilykello, joka soveltuu erinomaisesti myös arkikäyttöön.

Kuoret: 5201.300. Kuoren patenttinumero 346.825. DS-2. Koneisto: Certina 25-66.  Heilahdustaajuus 19.800, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, kalenteri, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti.
Kunto: Huollettu 4/2016. Uusitut osat: lasi, nuppi ( logo, nyky DS-kellon nuppi), tiiviste. Kuoret kunnostettu. Mustassa taulussa on patinaa, pieniä pisteitä, mutta yleisilmeeltään kerrassaan upea, yksityiskohtana reunassa vaaleaksi maalattu indexikehä.  Valkoiset maaliosoittimet, sekkari punainen.


R803 Revue GT, vedettävä Kello on myyty!

Revue jpg

Revuen vedettävä teräskuorinen kello 60-luvun lopulta. Plexilasi. Kellossa uusi ruskea Hirsch Forest ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, kuoren halkaisija 34,0mm. Revuen mallisto nimi GT viittasi tehtaan omistajaan Gideon Thommeniin. Se on yleismallisto nimi, tämän kellon tunnuksesena on kilpi ja miekka pohjalogo (shield = kilpi, magnetic shield=magneettisuussuoja). Kellon erikoisuutena on suojaus magnetismia vastaan, sillä siinä on meltoraudasta valmistettu välikansi suojaamassa koneistoa. Rolex oli aloittanut magnetismisuojauksen kelloissa vuonna 1959 julkistamalla Milgauss mallin ja Omega vastasi Railmaster kellolla. Tämä kello oli siis Revuen vastaus 60-luvun lopulla käytyyn pienimuotoiseen magnetismi-kilpaan, vaikka Revue ei kellolla haastanutkaan isojenpoikien Rolex, Omega ja IWC kelloja. Keskustelu foorumeilla moni tuntuu luulevan, että magneettisuus selätettiin jo 40-luvulla Antimagnetic kelloilla, mutta tuolloin vasta kehitettiin ensimmäiset metalliseokset käyntilaitteen spiraaliin, jotka olivat vähemmän magneettisia, kuin pelkkä teräs. Ongelmaa ei siis silloin eliminoitu, vaan paranneltiin, samoin tämä koneiston suojaus meltoraudalla ei ratkaissut ongelmaa, vaan oli parannus. Ongelma on ratkaistu vasta nyt 2010-luvulla, kun Omega julkisti ensimmäiset piistä tehdyt spiraalit.

Koneistona kellossa on MSR T46, joka tuli tuotantoon 1968. MSR oli koneistotehdas joka oli Revuen johtaman pienten tehtaiden yhteen liittymän yhteisomistuksessa. Nämä kellomerkit halusivat omaa tuotantoa ja vastustaa Ebauches SAn koneistojen (ETA, AS, ST, Unitas) ylivaltaa ja kelloja yhdenmukaistavaa politiikkaa. T-sarja oli tehtaan ensimmäinen täysin uudensukupolven koneisto, aiemmat kuten X-sarja perustuivat MSR-tehtaiden aiempiin koneistoihin. MSR:n taktiikkana ei ollut olla mukana taajuuskilvassa, vaan koneistot tehtiin perustaajuudella toimiviksi, jotta toiminnallinen luotetettavuus ei kärsi. Revuen kuorireffissä T4622A: löytyy kaliiperi = T46, 22 = malli, A = teräskuori.

Kuorireffi T4622A. Koneisto MSR T46. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 50h, rukkauksen hienosäätö, kalenteri. Koneiston mitat: halkaisija 11,5 eli 25,6mm.

Kunto: Huollettu 2018. Vaihdetut osat lasi, nuppi, tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Vaalea taulu erittäin hyvässä kunnossa, samoin teräksen väriset osoittimet. Ei kaiverruksia.