www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Eterna

Kellohuollon myynnissä olevat kellot. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Eterna kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


Et902 Eterna-matic KonTiki

Eterna KonTiki jpg Eterna 1422U jpg
Eterna KonTiki jpg Eterna KonTiki jpg
Eterna KonTiki jpg Eterna KonTiki jpg

Kellossa Eternan alkuperäismetalliranneke, jonka on valmistanut Gay Freres SA. Rannekkeessa kulumaa. Kellossa voi käyttää myös 18mm leveää nahkaranneketta.

Eterna miesten teräskuorinen automaattikello 50-luvun lopun koneisto, malli esiteltiin 1958 (serial noin 1961). Plexilasi. Kellossa alkuperäinen Eternan Gay Freres metalliranneke, jossa on tosin kulumaa, mutta täysin toimiva. Rannekkeen kiinnitysleveys on 18mm. Normaalikokoinen kello, kuoren halkaisija 34,0mm ja lasi 29,0mm. KonTiki on Eternan tunnetuin kellomalli, sillä Eterna käytti hyvin vähän mallistonimiä. Eterna keskittyi iskostamaan kuluttajille pelkkää Eterna nimeä, sekä Eterna-matic, jota se käytti automaattikelloistaan. Eterna-matic nimeen liitettiin vetopainon kuulalaakeri, joka oli Eternan patentti ja yksinoikeus 50-luvun alusta aina 60-luvun lopulle asti. Eterna logo viisi palloa symboloi juuri tätä kuulalaakeria. KonTikin nimi liittyy kokeelliseen tutkimusmatkaan, jonka norjalainen arkeologi Thor Heyerdahl suoritti 1947 balsalautalla Etelä-Amerikasta yli Tyynen meren Polynesiaan. 10 vuotta myöhemmin 50-luvun lopussa retkestä tehtiin kirja ja elokuva, joka saavutti suuren maailmanlaajuisen suosion. Eterna oli mukana spnsoroimassa elokuvaa, sillä sopivasti lautalla oli matkanaikana mukana vain yksi moderni esine, Thor Heyerdahlin Eterna kello. Tehdas julkisti ensimmäisen KonTiki kellon 1958 ja se on ollut siitä lähtien tehtaan vesitiivis/sukelluskellojen nimi. KonTiki kello on aina automaattikello, kalenterilla tai ilman. Tämä malli on malliltaan 2. sukupolven KonTiki. 1. sukupolven kellossa oli kolmiomaiset pääindexit, jotka oli massattu radiumilla, 60-luvulle tultaessa tieto radiumin vaaroista sai tehtaan luopumaan siitä taulusta ja syntyi tämä malli. Tehtaan uusissa malleissa 2010-luvulla on ollut jäljitelmiä alkuperäistauluista, mutta kellot ovat olleet jotenkin groteskeja XXL-kuorineen. Eternan tehtaalta, kuten monelta muultakin puuttuu tietotaito hyödyntää loistavaa menneisyyttään.

Kuoriserial on 4461579. Kuoressa ei ole kuorireffiä, sisällä vain Eterna Watch Co, Swiss, Acier inoxyable ja A-kirjain, mutta se on oletettavasti 130T. Koneisto: Eterna 1422U. Koneiston koko, halkaisija 12,5"' eli 28,0mm. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Eternan oma U-iskusuoja, käynninkeskiöinti, käyntivara 48h, kalenteri, pikasiirto.

Kunto: Huollettu 1/2019. Uusitut osat: lasi, nuppi (orig), tiiviste. Kuoret jätetty alkuperäiskuntoon vain pudistaen metallin oksydoinninpoistoaineella. Taulussa patinaa, lakkaus mennyt läikikkääksi. Kuvissa valotus korostaa virhettä. Teräsenväriset osoittimet. Pohjassa kultainen medaljonki, jossa KonTiki-lautta.

Kellon hinta on 950€.

 

Et901 Eterna, vedettävä

Eterna 1485 jpg Eterna 1485 jpg
Eterna 1485 jpg Eterna 1485 jpg
Eterna 1485 jpg

Kellossa on uusi Hirsch Osiris ranneke väriltään keskiruskea. Ranneke on ajankohdan tyyliin sopiva, keskiruskea väri tuo hillittyä arvovaltaa. Osiris rannekkeen myyntihinta on 35€.

Eterna miesten teräskuorinen vedettäväkello 60-luvun puolivälistä (serial noin 1966). Plexilasi. Uusi keskiruskea Diplomat Osiris nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 31,6 mm ja kuori 34,00 mm. Kello tehtaana Eterna oli 60-luvulla kehityksen veturi, sillä oli aina ensimmäisenä käytössä uusin teknologia. Tässäkin kellon koneistosta 1485K löytyy kalenterin pikasiirto, joka oli Eternalla ennen kuin kilpailijoilla. Koneisto 1485 perustuu Eternan kalenterittomaan koneistoon 1475 60-luvun alkupuolelta. Eterna valmisti koneistoa kahdessa koossa tämä 1485 12,5'" ja 1486 oli hieman isomoi 13'". Eterna suosi standardista 11.5'" hieman isompia koneistoja. Yleensä Eternan taulut ovat hyvin pelkistettyjä ja konservatiivisia, niin on tässäkin kellossa, ei mitään mallinimiä, vesitiiviystietoja tai jewelcounteja. Tämä antaa kellolle klassista kauneutta.

Koneisto: Eterna 1485K. Koneiston koko, halkaisija 12,5"' eli 28,0mm. Heilahdustaajuus 21.600, 17 kiveä, Eterna K-iskusuoja eli Kif, käynninkeskiöinti, käyntivara 54h, kalenteri, pikasiirto.
Kunto: Huollettu 1/2019. Uusitut osat: lasi, tiiviste. Kuoret jätetty alkuperäiskuntoon vain pudistaen metallin oksydoinninpoistoaineella. Kellossa on Eterna nuppi, logolla. Vaalea taulu on erittäin hyvässä kunnossa, pientä patinaa, kuten asiaan kuuluu, teräksenväriset osoittimet.

Kellon hinta on 550€.