www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Longines

Kellohuollon myynnissä olevat kellot. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Longines kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


L801 Longines Automatic Ultra-Chron

Longines jpg Longines 6651 jpg
 Longines jpg Longines jpg
Longines jpg Longines jpg

Kellossa mukana uusi tummananruskea Hirsch Camelgrain ranneke.. Hirsch Camelgrain ranteita myynnissä Kellohuollolla erileveyksissä, kolmessa värissä. Rannekkeen hinta onb 47€..

Miesten teräskuorinen automaattikello 60-70-lukujen taitteesta (kuori sainattu 1969). Plexilasi. Kellossa uusi ruskea Hirsch Camelgrain ranneke, kiinnitysleveys 19mm. Normaalikokoinen kello, kuorenhalkaisija on 32mm joka vastaa pyöreässä kellossta noin 35mm. Ultra Chron oli Longinesin korkeataajuisten kellojen mallisto, joka siirsi koneistot 60-luvun matalammista taajuuksista korkeampiin taajuuksiin. 6641, 6642, 6651 ja 6652 malleissa taajuus 28.800 ja koneistiossa 340 ja 341 taajuus 36.000. Kellonkuoret on Longinesille tehnyt kuoritehdas EPSA, joka Compressor 2 kuoret on tässä kellossa. Compressor 2 kuoria käyttivät Longinesin lisäksi myös esim Zenith Respirator-kelloissa ja Roamer Red Sea -mallissa. Kyseessä oli ensimmäinen markkinoille tullut kulmikas vesitiiviskello ja samalla harvinaisuus myös siinä, että kellossa oli teräskuoret, yleensä kulmikas kello oli pleittikuorinen. Kuoret kehitettiin noin 1964, mutta Longines otti ne käyttöön vasta 60-luvun lopulla ja käytti niitä noin 3 vuotta.
Vaikka Longines teki kerrassaan loistavia kelloja, on tehdas valitettavasti täysin laiminlyönyt historiansa, toisin kuin vaikkapa Omega, joka yhä valmistaa nuppeja, laseja ja tiivisteitä vanhoihin malleihin aina 50-luvulle asti. Longinesilta saa vain tuurilla osia 70-luvun kelloon. Tähänkään kelloon tehdas ei toimita enää mitään, tehdas ottaa mallin toki tehdashuoltoon ehdoin (=jos heillä on tarvittavia osia varastossa). Kannattaa olla siis varovainen, kun ostaa huoltamatonta Longines kelloa. Koska tässä kellossa on compressor 2 kuoret, siihen saa kuorentiivistettä ja lasia muita teitä. Etenkin kulmikkaissa kelloissa, pitää olla lasi kunnossa tai varaosa tiedossa, sillä kelloon ei ole tarjolla minkäänlaista tarvikeosaa, kuten pyöreätauluisessa kellossa.
Koneisto 6651 oli siis uusi erikoiskoneisto Longinesille ja siihen panostettiin paljon, tästä kertoo myös koneiston siltaan kaiverrettu Adjusted four posoitions. Normaalisti kelloihin ei kaiverrettu säätötietoja, ellei kyseessä ollut kronometri ja siitä ei tässäkään ole kysymys, mutta kyseessä on tosiaan special-koneisto. Koneistossa on kalenterissa ns salamavaihtaja eli sen mekanismi sysää kalenterin uuteen numeroon silmänräpäyksessä. Mekanismia pidettiin aikanaan korkeatasoisen koneiston merkkinä. Tänä päivänä kellon käyntitaajuus 28.800 on nykykelloissa standardi, mutta 60-luvun lopulla se oli huippuominaisuus, jota ei ollut monella kellotehtaalla tarjota, siksi Longinesin kelpasi liputtaa tätä faktaa Ultra Chron nimellä.

Kuorireffi 8259-1, sainattu 1-69 (=tammikuu 1969), EPSA. Koneisto Longines 6651.  Heilahdustaajuus 28.800, 25 kiveä, Kif-iskusuoja, käyntivara 40h, käynninkeskiöinti. Koneiston koko 11.5" eli 26,5mm.
Kunto: Huollettu 1/2018. Vaihdetut osat: tiiviste, koneiston osa. Kuoret varoen kunnostettu. Hopeanvaaleassa taulussa on hieman patinaa, mutta yleisilme hyvä. Hyväkuntoinen alkuperäinen lasi. Alkuperäinen nuppi Longines-logolla (ei-vesitiivis). Teräksenväriset palkkiosoittimet maaliraidalla ja massauksella.

Hinta 970€