www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Kellohuollon myynnissä olevat kellot, ryhmä Muut merkit. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Kategorian kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


He331 Helvetia Autoamatic Chronograph

Helvetia jpg Helvetia jpg
Helvetia jpg vetia jpg
Helvetia jpg

Kellossa uusi, käyttämätön hirsch Duke ranneke. Duke rannekkeen ovh on 54€.

Miesten teräsrunkoinen Helvetia Autoamatic kronografi 70-luvun lopulta. Kellossa on mineraalilasi. Rannekkeena uusi Hirsch Duke, kiinnitysleveys 19mm. normaalikokoinen vintage-crono, kuoren halkaisija ilman nuppia on 36mm. Kellossa on lyhyet lugit, mikä saa kellon istumaan hyvin myös kapeaan ranteeseen. Kello antaa pullean vaikutelman, kun sitä vertaa 7750 koneistoa käyttäviin moderneihin kelloihin. Tämä koska kellon halkaisija on vain 36mm verrattuna nykykellojen 39-42mm kuori kokoon. Itseasiassa kello on sama paksuinen kuin Omega Seamaster Automatic, 2000 alusta, joka on 39mm. Helvetia on merkkinä pienempi ja tuntemattomampi Suomessa, koska sitä ei ole koskaan virallisesti tuotu maahan. Helvetia tunnetaan siitä, että tehdas oli Louis Brandtin eli Omegan perustajan ja hänen veljensä yhdessä perustama, firmasta tuli sittemmin General Watch Co. Tehdas oli laadukkaan toimijan maineessa ja se valmisti useita omia kalipereja, myös automaatteja. Se oli laatuporras, jolle kovin moni tehdas ei lopulta noussut. Tässä kellossa on Valjouxin 7750 auto-crono, siis se alkuperäinen Valjoux, ei myöhempi ETA koneisto. Helvetiaa ei ole enää olemassa toimivana tehtaana.

Koneisto on Valjoux 7750 automaatti kronografi, joka tuli tuotantoon 1974, sitä valmistettiin tehtaan tuotannon päättymiseen 1976 asti eli pari vuotta, mutta myytiin Valjouxin sulkemiseen 1982 asti varastoon tehdyistä koneistoista. Koneistona se on erittäin tarkka ja äärimmäisen luotettava koneisto. Koneistossa on hyvin vähän heikkouksia ja voidaan syystäkin pitää huollettavuudeltaan (osia on yhä hyvin saatavilla) ja hinta/laatu suhteelta parhaana auto-kronografina.

Kuoren tunnusnumero on 07.7750.0001.30. Koneisto: Valjoux 7750, jossa poikkeuksellisesti Kif-iskusuoja. Koneiston halkaisija on 13,25"' eli 30,40mm. Kiviä on 17. Käyntivara 46h. Tuplakalenteri, pikasiirrolla ja käyntitaajuus 28.800. Kronografissa keskisekunti, min.laskija 30min, tuntilaskija 12h ja keskisekunti.

Kunto: Huollettu 3/2023. Uusitut osat: lasi, nuppi, tiiviste. Kuoret jätetty alkuperäiskuntoon vain pudistaen metallin oksydoinninpoistoaineella. Lasisarjassa on hieman kulumaa. Hopeanharmaa taulu, jossa pikkutaulut hohtavat kiiltävänä, muu taulu mattaharmaa. Taulu on erinomaisessa kunnossa, samoin alkuperäiset osoittimet. ei kaiverruksia.

Kellon hinta on  750€


T961 Tissot Seastar Automatic

Tissot Seastar jpg Tissot Seastar jpg
Tissot Seastar jpg Tissot Seastar jpg
Tissot Seastar jpg

Kellossa mukana uusi upea vaaleanruskea Hirsch Duke ranneke.

Tissot Seastar Automatic 70-luvun kello. Mineraalilasi. Uusi vaaleanruskea Hirsch Duke ranneke, kiinnitysleveys 20mm. Isokokoinen kello, kuoren halkaisija ilman nuppia 38mm. Tissot toi mineraalilasin kelloihinsa. 70-luvun kellot olivat kookkaita, koska automaattikellojen rinnalla myytävät ensimmäisen sukupolven quartz-kellot olivat myös kookkaita. Tyylillisesti tämä kello on sukua ajankohdan Eterna KonTikille  ja Zenith Defylle, tämä on tosin niitäkin hieman kookkaampi.

Tissotin Seastar oli tehtaan suosituin mallisto. Se oli sporttikellomallisto, joka vertautui Omegan Seamaster malliin. Omega ja Tissot ovatkin olleet tytäryhtiöitä jo 30-luvulta alkaen ja Tissotin kellot olivat kuluttajalle se hieman edullisempi vaihtoehto, jos Omega tuntui kalliilta. Tissotin mallit eivät kuitenkaan olleet mitään hiilikopioita Omegoista, vaan tehdas kulki omia polkujaan. Kello edustaa Tissotin uutta designia, kellossa on 70-luvun hitti uutuus, mineraalilasi, vain koutallisessa kellomerkkejä oli aivan 70-luvun alussa mineraalilasi. Kellon lasi ja sen kiinnitys on samalla patentilla kuin Omegan Cosmic 2000 kellossa, joten siinä syy, miten tiiviste yhä löytyi.

Kuorireffi 44671-01. Koneisto Tissot 2481 Heilahdustaajuus 21.600, 21 kiveä, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, käyntivara 49h. Koneiston koko: Halkaisija 11,5"' = 25,6mm.

Huollettu 6/2019. Uusittu osat: Lasi, lasintiiviste, nuppi, pohjan tiiviste. .  Taulu ja osoittimet erinomaisessa kunnossa. Pohjassa kaiverrus: SL 10.8.-75

Kellon hinta on 590€.


Ni901 Nivada Antarctic Automatic

Nivada jpg Nivada jpg
Nivada jpg nivada jpg
Nivada jpg

Kellossa mukana uusi upea tummanruskea Hirsch Osiris ranneke. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch rannekeita.

Miesten teräskuorinen automaattikello 60-luvun puolivälistä. Plexilasi. Kellossa uusi tummanruskea Hirsch Osiris ranneke, kiinnitysleveys 19mm. Hieman standardia kookkaampi kello, kuoren halkaisija ilman nuppia on 35mm. Kookkaat lugit lisäävät koko vaikutelmaa. Antarctic on Nivadan tunnetuin alabrändi. Tehdas osallistui sponsorina vuonna 1957 tehtyyn tutkimusmatkaan, joka suuntautui Antarktikselle. Mallia tehtiin läpi vuosikymmenen ja siinä oli useita erilaisia kuoria. Koneistona käytettiin ETA 24xx-sarjan automaatteja  (myöhemmin 27xx-sarjaa). Tässä kellossa sarjan paraskoneisto 2472, jossa on salamakalenterin vaihtaja. ETA oli 60-luvulla se paras vaihtoehto, jos merkillä ei ollut käytössä omaa koneistoa, luotettava ja tehokas koneisto.
Merkkinä Nivada oli pieni toimija, joka käytti lähinnä ETA-koneistoja. Nivadan kellot putosivat kategoriaan laadukkaat, mutta edulliset käyttökellot. Nivadan toimintaa vaikeutti 60-luvun oleellisesti nimi kiista amerikanmarkkinoilla. Se ei voinut kiistan vuoksi myydä siellä kellojaan Nivada nimellä, vaan sinne kellot tehtiin Croton nimellä. Sen kellot ovat alkaneet konstailettoman designinsä takia viime vuosina kiinnittää keräilijöiden huomiota ja siitä on tullut hip-merkki, jonka hinnat tuntuvat maailmalla laukkaavan ylöspäin.

Kuorireffi 2179. Koneisto ETA 2472. Heilahdustaajuus 18.000, 21 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 42h, kalenteri, salamasiirtäjä. Koneiston halkaisia 11.5"' eli 25,6mm.

Kunto: Huollettu 3/2019. Vaihdetut osat lasi, tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Nuppi on alkuperäinen, siinä ei ole logoa, mutta se on erikoismatala. Taulu ja osoittimet erinomaisessa kunnossa. Pohjassa Nivadan N-shield ja Nivada Antarctic -teksti

Hinta: 550€.


Ha901 Hamilton Automatic Pan-Europ

Hamilton jpg Hamilton jpg
Hamilton jpg Hamilton jpg
Hamilton jpg

Kellossa mukana uusi upea musta Hirsch Osiris ranneke. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch rannekeita.

Miesten teräskuorinen automaattikello 60-luvun puolivälistä. Plexilasi. Kellossa uusi musta Hirsch Osiris ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Sirokokoinen kello, kuori lievää alikokoa 33mm, siroutta lisää erittäin lyhyet lugit. Hamilton on amerikkalainen merkki, mutta se tehtiin sveitsissä USAn markkinoille ja se olikin siellä markkinajohtaja. Hamiltonin historia juotaa jo taskukello aikaan, jolloin se oli myös vahva, amerikassa tehty kello. Rannekellot siirsivät kuitenkin tuotannon sveitsiin. Tämä kello sijoittuu iällisesti 60-luvun puoliväliin, aikaan jolloin tehdas oli vahvimmillaan. Kellon ala-brändi on mielenkiintoisesti Pan-Europ (=Euroopan Yhdyvallat), aikana jolloin Euroopan Unionia ei vielä ollut ja EEC:kin oli vain kuuden maan vapaakauppa-alue. Pohjassa on logona kreikkalaisen mytologian olento Pegasus (hevonen, jolla on siivet). Kello on tehty pukukelloksi ja se on niin ohut kuin mahdollista. Koneisto on erikoismatalilla osoitin korkeuksilla, lasi on erikoismatala ja kellon takapohjakin on tehty mahdollisimman ohueksi, jotta se ei lisää paksuutta. Kellon taulu on erikoinen pääindexit ovat vain ohut hiusristikko (ylhäällä Hamilton logo ja alhaalla kalenterin ikkuna, indexit vain kohdissa 1,2, 4,5, 7,8, 10 ja 11. Upea teräskuorinen pukukello!

Koneistona kellossa on ETA 2472, jonka Hamilton on uudelleen merkinnyt cal 64A. Usein puhutaan, että koneisto on sen ja sen kellotehtaan modifioima, tässä se on oikeasti sitä (70-luvulta lähtien kellotehtaalla ei ole ollut lupa tehdä ETA-koneistoon muutoksia, vaan kaikki viimeistelystä lähtien on tehty ETAn toimesta). Kelloon on uusittu liipotin, rukkausmekanismi ja Kif-kiven Incablocin tilalle.

Kuorireffi 2179. Koneisto 64A eli ETA 2472. Heilahdustaajuus 18.000, 21 kiveä, Kif-iskusuoja, käyntivara 42h, kalenteri, salamasiirtäjä. Koneiston halkaisia 11.5"' eli 25,6mm.

Kunto: Huollettu 3/2019. Vaihdetut osat: tiiviste, osa. Kuoret varoen kunnostettu. Alkuperäinen logollinen nuppi ja alkuperäinen erikoismatala lasi. Taulu ja osoittimet erinomaisessa kunnossa. Pohjassa Pegasus-logo

Hinta: 550€.


Ca391 Camy Superautomatic

 Camy jpg Camy jpg
Camy jpg Camy jpg
Camy jpg

Kellossa mukana uusi upea vaaleanruskea Hirsch Forest ranneke. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch rannekeita.

Miesten automaattinen teräskello 60-luvun puolivälistä. Kellossa erikoismatala plexilasi. Kellossa on uusi musta Hirsh Osiris ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Lievää ylikokoa oleva kello 35,5 mm halkaisijalla. Kellossa koneistona on Koneistotehdas ETAn aikansa kärkikoneisto 2472. Koneisto oli aikanaan uuden sukupolven ohut automaattikoneisto, joka oli tarkka ja luotettava.Monet tehtaat siirtyivät käyttämään ETA-koneistoa koska se oli hinta/laatu suhteeltaan ylivoimainen. Camy käytti automaateissaan erikoisohutta takapohjaa, jonka avulla se sai kellon paksuudesta millin kaksi pois. Kello on suunniteltu sulavalinjaiseksi, jotta se ei pilaa kauluspaidan hihansuuta.

Camy aloitti automaattikellojensa malliston 1958 ja sen kellon nimi oli Sputnik. Nimi oli napattu tietysti Neuvostoliiton vuonna 1957 laukaisemalta satelliitilta, jonka nimi oli valmiiksi kaikkien huulilla. Aikanaan nimi toi Camyylle hyvän julkisuuden ja myynnin. Mikä parasta nimen tuomasta huomiosta ja mainoksesta ei tarvinnut maksaa mitään. toisin olisi ollut jos olisivat yrittäneet vohkia nimen vaikka amerikkalaisten avaruusohjelmalta. 60-luvun puolivälissä hype alkoi laantua ja Camyy alkoi käyttää kellostaan vain nimeä Superautomatic, joka oli nimi jolla koneistotehdas ETA mainosti koneistoaan. Superautoamatic nimeä voikin löytää yhden jot toisen pienemmän merkin kellotaulusta.

ETA 2472 koneistossa on ns kalenterin salamavaihtaja, joka vaihtaa päivämäärän silmäräpäyksessä. Se oli aikanaan ETA 24xx-sarjan hittiominaisuuksia. Kuva 4:n koneistossa klo 10:00-12:00 kohdalla oleva mekanismi.

Koneisto: ETA 2472. Käyntitaajuus18.000, kiviä 25, käyntivara 45h, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, kalenteri Koneiston halkaisija 11.5"' eli 26,5mm, paksuus 5,3mm.

Kunto: Huollettu 9/2023. Uusitut osat: lasi, pohjan tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Alkuperäinen Camy-nuppi. Musta taulu hienossa kunnossa, pientä patinaa nähtävissä. Alkuperäiset teräksenväriset osoittimet hyvässä kunnossa. Ei kaiverruksia. Pohjassa Camy-logo

Hinta 550€.


Do901 Doxa Automatic

Doxa jpg Doxa 116 jpg
Doxa jpg
Doxa jpg Doxa jpg

Kellossa mukana uusi upea vaaleanruskea Hirsch Forest ranneke. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch rannekeita.

Miesten automaattinen teräskello 60-luvun puolivälistä. Kellossa erikoismatala plexilasi. Kellossa on uusi vaaleanruskea Hirsh Forest ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Normaalikokoinen kello 34,0mm halkaisijalla. Kellossa koneistona on Koneistotehdas ETAn aikansa kärkikoneisto 2472, jonka Doxa on kuitenkin nimennyt omaksi kaliiperikseen 116. Koneisto oli aikanaan uuden sukupolven ohut automaattikoneisto ja monet tehtaat, kuten Doxa tässä käytti sitä erikoisohuen pukukellon valmistamiseen. Kellossa on erikoismatala rengaslasike ja myös pohja on tehty mahdollisimman ohueksi. Kellon paksuus on vain 9,5mm (standardi automaattikello yleensä n. 12mm). Kello on suunniteltu sulavalinjaiseksi, jotta se ei pilaa kauluspaidan hihansuuta.  Automaattikello, joka on paksuudeltaan ohuehkon vedettävän mitoissa! Toinen vastaava kello Kellohuollon myyntikelloissa on Hamiltonin Pan-Europ, jossa on itseasiassa sama koneisto. Doxa on sitä ohuempi, erikoisen takapohjansa ansiosta.

Nimi Doxa on kreikkaa ja tarkoittaa kunniaa. Yrityksen perusti 1898 Georges Ducommon (Doxa rekisteröitiin 1910), joka on legenda sveitsiläisessä kelloteollisuudessa. Ryysyistä rikkauksiin mies. Kello merkkinä Doxa omaa kulttimainetta, joka koostuu 1) militaarikelloista, joita se teki 2. maailmansodan aikana saksalaisille sekä 2) 60-luvun erikoisvesitiiviys kellot, joiden nousu, tehdas oli kärkimerkkejä kehittelyssä ja teki yhteistyötä mm Jacques Cousteaun kanssa. Vielä tänäänkin tehdas panostaa erityisesti juuri sukelluskelloihin. Mutta tämä kello on siis tehtaan peruskellojen linjaa, jolla 60-luvulla tehtiin rahallinen tulos. Myös tässä tehdas on yrittänyt luoda oman näkökulman asiaan, eikä ole vain ja pelkästään tehnyt kelloa.

Kuorireffi on 11655 4. Kuorinumero 6430564. Koneisto: Doxa 116 eli ETA 2472. Käyntitaajuus18.000, kiviä 25, käyntivara 45h, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, kalenteri Koneiston halkaisija 11.5"' eli 26,5mm, paksuus 5,3mm.

Kunto: Huollettu 6/2019. Uusitut osat: pohjan tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Alkuperäinen Doxa-nuppi. Vaalea taulu hienossa kunnossa, pientä jälkeä nähtävissä. Alkuperäiset teräksenväriset osoittimet hyvässä kunnossa. Ei kaiverruksia. Pohjassa Doxan merkintöjä.

Hinta 550€.


At901 Atlantic Skipper

Atlantic Skipper jpg Atlantic Skipper jpg
Atlantic Skipper jpg Atlantic Skipper jpg
Atlantic Skipper jpg

Kellossa mukana uusi upea musta Hirsch Osiris ranneke. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch rannekeita.

Miesten automaattinen teräskello 60-luvun alkupuolelta. Kellossa erikoismatala plexilasi. Kellossa on uusi musta Hirsch Osiris ranneke, kiinnitysleveys 17mm. Kuoli on lievää ylikokoa 35,0mm halkaisijalla ja kuoren paksuus vain 9,5mm. Kellossa koneistona on Koneistotehdas ETAn aikansa kärkikoneisto 2452. Koneisto oli aikanaan uuden sukupolven ohut automaattikoneisto ja monet tehtaat, kuten Atlantic tässä käytti sitä erikoisohuen pukukellon valmistamiseen. Kello on siinä mielessä harvinaisuus, että Atlantic teki pääasiassa perusvedettäviä kelloja ja tämä on poikkeuksellisesti automaatti. Kellossa on erikoismatala rengaslasike ja myös pohja on tehty mahdollisimman ohueksi. Kello on suunniteltu sulavalinjaiseksi, jotta se ei pilaa kauluspaidan hihansuuta. Kellon alabrändi Skipper ei viitanne merikarhuihin vaan pikemminkin huviveneilijöihin. Kello olikin reilusti hintavampi kuin Atlanticit yleensä.

Atlantic on kellotehtaana yhä voimissaan, se selvisi 70-luvun alun kuohuista. Tehtaana Atlantic oli keskittynyt edullisiin kelloihin, joita se teki vielä kahdessa hintaluokassa, teräskuoriset, joita myytiin mm Ruotsiin ja Itä-Eurooppaan suunnatut kromikuoriset. Suomestakin löytää paljon kromikuorisia Worldmastereita, niitä salakuljetettiin Suomeen 60-luvulla Ruotsin kautta. Ylellisyys tuotteilla kuten kellot oli tuontivero ja se antoi harmaakaupalle houkuttelevan tilaisuuden.

Kuorinumero 144315. Koneisto: ETA 2452. Käyntitaajuus18.000, kiviä 25, käyntivara 45h, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, kalenteri Koneiston halkaisija 11.5"' eli 26,5mm, paksuus 5,3mm.

Kunto: Huollettu 11/2019. Uusitut osat: pohjan tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Alkuperäinen Atlanticin a-nuppi. Vaalea taulu hienossa kunnossa, pientä jälkeä nähtävissä. Alkuperäiset teräksenväriset osoittime hyvässä kunnossa. Ei kaiverruksia.

Hinta 520€.


C201 Certina DS Caimano  Automatic

Certina Caimano jpg Certina Caimano jpg
Certina Caimano jpg Certina Caimano jpg

Kellossa Certinan alkuperäinen, teräksinen metalliranneke. Kelloa tehtiin sekä metalli- että nahkarannekkeella. Uuden metallirannekkeen hinta on 110€.

Teräskuorinen Certinan automaattikello. Kello on ollut tuotannossa 2010 - 2015. Kellossa on alkuperäinen Certinan teräsranneke, jonka kiinnitys leveys on 21mm. Kellon halkaisija on 38,0mm, ilman nupin suojakynnystä. Kellossa on kookas taulu, joka yltää melkein laitaan asti. Kellon mallistonimi on DS Caimano, se mainitaan kellon pohjassa, ei taulussa. Kellon pohjassa on safiirilasi, jonka läpi näkee kellon koneiston. Kello on uimavesitiivis malli, kuten kaikki modernit Certinat. Kellossa on safiirilasi, niin edessä kuin takana.

Kellossa on koneistona samaan Swatch Group konserniin kuuluvan ETA- koneistotehtaan klassikko koneisto ETA 2824-2. Koneisto tuli markkinoille jo 70-luvulla ja tämä -2 versio tuli markkinoille 1982. Koneisto on eniten valmistettu sveitsiläinen automaattikoneisto. ETA koneiston valmistus päättyi 2015, mutta kilpailija Sellita valmistaa yhä koneiston kloonia. Tätä DS Caimano kelloa on myyty myös ETAn uudella koneistolla, Powermatic.

Erittäin tarkka ja kestävä kello huolettomaan käyttöön. Teräsrannekkeessa on jousto lukon sisällä, se joustaa, jos ranneke yllättäen jännittyy, eikä lukko aukea. Kelloon voi myös asentaa nahkarannekkeen tai Nato rannekkeen. Tilaustuotteena saatavilla Certinan oma nahkaranne kiinnitys leveydellä 21mm (musta tai tummanruskea) 65€.

Kuorenreffi on C017407. Koneisto on ETA 2824-2. Heilahdustaajuus 28.800, kiviä 25, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, kayntivata 38h, kalenteri, pikasiirto. Koneiston koko: Halkaisija 11,5" = 25,6mm.

Kunto: Huollettu 4/2022. Uusitut osat: nuppi, nuppiputki, tiiviste. Kellon lasi on ehjä, mutta siinä on pieni jälki heijastuksenestokalvossa. Taulu ja osoittimet erittäin hyväkuntoiset. Kellon mukana tulee alkuperäinen Certina-kotelo.

Hinta 490€


C151 Certina Certidate, vedettävä

Certina Certidate jpg Certina 28-161 jpg
Certina Certidate jpg Certina jpg
Certina jpg

Kellossa mukana uusi musta Hirsch Osiris ranneke.

Certina Certidate miesten teräskuorinen vedettävä kello, 60-luvun alkupuolelta (koneisto tuotantoon 50-luvun lopulla, sarjanumero noin vuodelta 1962). Plexilasi. Musta Hirsch Osiris nahkaranne, ranneleveys 17mm. Lasin halkaisija 28,5 mm, kuoren halkaisija 33,5mm. Normaalikokoinen kello, vaikka siinä on ns ylikoko-koneisto, joka on hieman standardikoneistoa (halk 25mm) isompi eli 28mm. Certidate oli Certinan  nimitys kalenterilliselle kelloille. Certidate termistä luovuttiin kellotauluissa 60-luvun puolivälissä, mutta tehdas käytti omassa luettoloinnissa kalenterikellosta termia aina 70-luvulle asti. Tämä kaliiperi 28-161 oli Certinan ensimmäinen kalenterikoneisto, siinä oli yksinkertainen kalenterinsiirtoratas, joka perustui rattaalla olevaan siirtosormeen. Malli tuli markkinoille 50-luvun lopulla, mutta se jäi lyhytaikaiseksi, sen korvasi 25-661 60-luvun alkupuolella. Näissä ensimmäisen sukupolven kalenteri kelloissa päivämäärä oli useimmilla merkeillä viininpunaisella numeroilla, niin tässäkin. Koneistossa ei ole pikasiirtoa, kalenteri on laitettava aikaan osoittimia pyörittämällä. Kuoriltaan kello edustaa klassista pukukelloa, ajaton muotoilu. Erittäin ohut mekaaninen kello, joka menee mukavasti kauluspaidan hihansuun alle. Hieno, edullinen kello käyttö-vintageksi.

Kuoret: Kuorireffi 7301 024. Sarjanumero 4214xxx, se viittaa vuoteen 1962. Koneisto: Certina 28-161. Heilahdustaajuus 19.800, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, kalenteri, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti.
Kunto: Huollettu 5/2021. Uusitut osat: lasi, nuppi (ei logoa), tiiviste. Kuoret kunnostettu. Vaaleassa taulussa on pieniä jälkiä, mutta yleisilme erittäin hyvä. Kullanväriset osoittimet ja indexit, kalenterin numerot viininpunaiset.

Hinta: 380€