www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Omega

Kellohuollon myynnissä olevat kellot. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Omega kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


Omega Speedmaster Professional Mark III Automatic

Omega Mark III jpg Omega Mark III jpg
Omega Mark III jpg Omega Mark III jpg
Omega Mark III jpg Omega Mark III jpg

Kellossa Omegan alkuperäinen, täyspitkä metalliranneke.

Omegan teräskuorinen automaatticronografi vuodelta 1972. Kellossa Omegan alkuperäinen teräsranneke 1161/172, kiinnitysleveys 22mm. Kooltaan kello on vintage-kelloksi kookas, halkaisija on 41,0mm ja paksuus peräti 16,50mm.

Omega oli julkistanut 1970 uuden automaattikronografikoneistonsa cal 1040, mutta varsinaisia kelloja, jotka käyttivät koneistoa, tehtaalta saatiin vasta 1972. Tämä kello Mark III oli tehtaan toinen luomus automaatti-cronosta (ref 176.002. Ensimmäinen malli 176.001 oli Seamaster, traditionaalinen, plexilasillinen malli, tällä samalla taululla, harmaa tai sininen). Mark III viittaa siihen, että se on Speedmaster-perheen kolmas inkarnaatio. Ensimmäinen on tietysti legendaarinen Omega Speedmaster Professional (Moonwatch) 1969, toinen Mark II 1970, joka oli Moonin tavoin vedettävä cronografi koneistolla 861. Kellossa oli 70-luvun huippu uutuus, sileä mineraalilasi. Tuolloin uskottiin, että lasin pitää olla vähintään 2,0mm paksu, jotta se varmasti kestää, tämä teki kelloista erittäin paksuja, eikä Omega mitenkään pyrkinyt peittelemään faktaa, vaan päinvastoin, kuoriin tehtiin valtavat viisteet, jotka korostavat faktaa. Kello on yksi Omegan kookkaimpia sen 70-luvun cronograafeista, mutta silti nykypäivän kellojen rinnalla tämäkin alkaa olla aika keskivertokokoinen. Mark III kelloa kutsutaan usein Automatic-Flightmasteriksi, koska kellon kuori on ottanut mallia Omegan lentäjäkellosta Flightmasterista. Omega vielä on palannut kuorimalliin quartz-aikana tehden titanium, kaksoisnäyttöisen (ana-digi) Spacemaster Z 33 kellon samantyyppisillä kuorilla.

Kellon cronografin minuuttilaskija on samalla keskinavalla kuin tunti- ja minuuttiosoitin, se tekee cronograafin käytöstä paljon helpompaa kuin, että min.laskija olisi omalla pikkutaulullaan. Kuluneiden minuuttien määrä on helppo ja nopea nähdä ison osoittimen avulla. Tästä johtuen 1040 mukavimpia kronografeja käyttää. Omegan 70-lukulaiset cronot, etenkin Speed 125, Mark III ja Jedi. ovat erittäin kysyttyjä, koska nämä ovat niitä ulkoasultaan erottuvimpia kelloja ja cronoja.

Vinkkinä vintage-Omega cronon ostajalle, jos myytävää kelloa väitetään huolletuksi, kannattaa ensin katsoa miltä lasin tiiviste näyttää, jos se on vaalea, kuten tässä kellossa, se on uusittu huollossa hiljattain. Jos tiiviste on ruskehtava, oluenvärinen, sitä ei ole uusittu. Vanhat 70-luvun lasin tiivisteet olivat läpikuultavaa materiaalia ja niillä on tapana ottaa ajanmyötä väriä itseensä ja muuttua ikävän ruskehtaviksi. Tiivisteen väri siis antaa viitteitä huollon tasosta. Jos huoltajalla ei ole alkuperäisosia käytössä, ei kaikkiin ongelmiin ole voitu puuttua. Lasin irroitus on olennaisen tärkeä osa huoltoa, samoin painimien uusiminen. Vanha lasin tiiviste on kuivuessaan usei ryytynyt kiinni, mutta se ei tarkoita, että sauma olisi yhä tiivis. Lasin alapinnalla on myös kumitiiviste, joka on sulanut. Yleensä se on yhä sulaa töhkää, koska ei ole kunnolla ilman kanssa tekemisissä. Painimien sisällä on tiivisteet, ne ovat sulaneet ajan saatossa ja jähmettyneet uudelleen, se vaikuttaa toimivuuteen. Kyseessä on B-kategorian korjaus. Jos kelloa ei ole lainkaan huollettu, cronografin käyttö asettaa mekaniikan osat alttiiksi isolle kitkalle, joka voi rikkoa osia. Kannattaa siis olla selvillä cronon huolto-tilanteesta, sillä Omega cronografin huolto kustantaa laseineen ja nuppeineen noin 900€. Lisäksi vain Omega-valtuutetun huollon

Kellon kuorireffi on 176.002. Kuoren mitat: halkaisija 41,0mm, paksuus 1,55mm. Omegan oma alkuperäinen teräsranneke.
Koneisto: Omega 1040 Koneiston mitat: 13,75 linjaa eli 31mm ja korkeus 8mm. Kiviä 22, Inca-iskusuoja, käyntitaajuus 28.800, nollattava ajanotto keskisekunnilla, keskinavan min.laskurilla, 12h tuntilaskurilla sekä kalenteri, 24h näyttöosoitin ja pikkusekunti.

Kunto: Huollettu 6/2019. Huollon yhteydessä vaihdettu alkuperäisosin: Nuppi, lasi, painimet, 4x tiiviste, jousi, koneiston osia. Taulu erinomaisessa kunnossa, alkuperäiset osoittimet, hieman patinaa. Kuoret ovat ei-hiotussa kunnossa, ranneke hiottu. Pohjassa ei kaiverruksia, Seamasterin merimonsteri-logo. Rannekkeen pituus alkuperäinen täyspituus eli noin 19,5cm ranteeseen. Rannekkeeseen on yhä saatavissa jatkopaloja, kuten myös kokonaista uutta ranneketta.

Hinta: 3170€.


Om903 Omega Constellation Automatic Chronometer

Omega jpg Omega 1011 jpg
Omega jpg Omega jpg
Omega jpg Omega jpg

Kellossa on Omegan oma alkuperäinen, ns integroitu metalliranneke.

Miesten automaattinen teräskello 70-luvulta integroidulla rannekkeella (kello on noin vuodelta 1972). Muoto plexilasi. Kellossa on integroitu eli kuoreen yhdistyvä Omegan alkuperäinen metalliranneke, jossa taitelukko. Ranneke on hyväkuntoinen ja täyspitkä. Ranneke on yhä saatavilla Omegalta, joten siihen on myös saatavilla jatkopaloja. Kellon kuuluvat alkuperäiset metallirannekkeet tulivat kelloihin voimalla 70-luvulla. Koska integroitu metalliranneke oli hintava ja se oli siis todellista luksusta. Alkuun Omega asensikin sellaisen vain parhaisiin malleihin, kuten Constellationiin. Kellon kuoren halkaisija on nupin kohdalta 33mm, mutta koska kello on kulmikas ja kuori on pystysuunnassa 40mm, syntyy vaikutelma sulavan oloisesta, mutta kookkaasta kellosta. Kellossa on erikoiskuoret, joissa ei ole tavanomaista takapohjaa, vaan kellon takaosa on kuppi, jota vasten neljä ruuvia puristaa maskikuorta, joka taas painaa lasia ja sen kuoritiivistettä paikoilleen.

Constellation oli Omegan kärkimalli ja se oli aina kronometritestattu malli (vasta 1995 alkaen Omega on testannut kaikki mekaaniset kellonsa). Kellossa on koneistona Omega 1011, joka on kaliiperin 1012 kronometritestattu versio (Omegalla kronometrilla on aina oma kaliiperinumero). Kaliiperisarja 1010 oli vuoden 1972 päivitysversio koneistosarjasta 1000. Molemmat ovat siis saman puun oksia ja toimivat taajuudella 28.800 ja siinä on moderni kalenterin pikasiirto. Kaliiperien hienous on siinä että automaattikoneistoa ei ole rakennettu normaaliin tapaan rataskoneiston päälle, vaan se on upotettu koneistoon, joten koneisto on vedettävään kelloon vain vetopainon verran paksumpi (0,55mm).

Kuorireffi on 168.059. Koneisto: Omega 1011. Käyntitaajuus 38.800, kiviä 24, käyntivara 42h, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, kalenteri, kalenterin pikasiirto. Koneiston halkaisija 12.5"' eli 27,9mm, paksuus 4,25mm.

Kunto: Huollettu 3/2019. Uusitut osat: nuppi, kuorentiiviste, 2x osa. Kuoret varoen kunnostettu. Uusi logollinen Omega-nuppi. Teräksen harmaa taulu hienossa kunnossa, pientä jälkeä nähtävissä. Alkuperäiset mustamaalatut tunti- ja min.osoittimet ja teräksen värinen sekunti hyvässä kunnossa. Ei kaiverruksia. Pohjassa Constellationin observatorio-logo.

Hinta on 1430€.


Om701 Omega Constellation Chronometer Automatic

Omega Constellation jpg Omega 751 jpg
Omega Constellation jpg Omega constellation jpg
Omega jpg Omega Constellation jpg
Omega Constellation jpg

Kellossa mukana uusi harmaa Hirsch Duke ranneke. Rannekkeen hinta on 39€. Duke rannekkeita myynnissä Kellohuollolla eri leveyksissä ja eri väreissä.

Omega Constellation Chronometer miesten teräskuorinen automaattikello 60-70-luvun taitteesta (sarjanumero viittaa vuoteen 1970). Kellossa on erikoisprofiililla oleva plexilasi. Kellossa on uusi harmaa Hirsch Duke, leveys 20mm. Uutena kellossa on ollut tummanruskea croco-imitaatio nahkaranne, jossa oli levennykset kuoren päässä 24mm ja ranne kapeni 14mm lukkoon. Tämä kello kuorimallillaan viitoitti tietä 70-luvun muutokselle, joka oli iso askel kookkaampaan suuntaan, myöhemmin Omega käytti tätä kuorimallia sekä äänirautakelloissa että Megaquartz-kellossa. Kookas kuori, joka on muunnelma Omegan Constellationiin kehittämästä C-case kuoresta aurinko-hiontaisella bezelillä. Kellon lasi on kookas 32,0mm ja myös kuoret ovat kookkaat, lähinnä massiivisuutensa vuoksi, sillä halkaisija on vain maltillista ylikokoa 36,0 mm ilman nuppia, mutta toki pysty suunnassa ja paksuudessa erittäin kookas.

Kellon koneisto on erittäin lyhytikäiseksi jäänyt tuplakalenteri 60-luvun 550-sarjasta. 70-luvun puolella (1972) Omega-tehdas siirtyi käyttämäänsarjan 1010 koneistoja, joka toimi high speed-taajuudella. 1020 (4,60mm) oli tuplakalenterilla merkittävästi ohuempi, kuin tämä 751 (5,55mm). Constellation oli Omegan oma mallisto kronometritestatuille kelloille. Tämä kello on siis Chronometer, kronometeritestattu käyntitarkkuudeltaan eli se on kellomaailman aatelia. Kaikki Omegan Chronometer-kellot ovat himoittuja keräilykappaleita. Kronometritesti oli jo 70-luvun alussa kallis testi, se nosti kellon myyntihintaa noin 20-30% ei-testattuun kelloon verrattuna. Myös näissä vintage-kelloissa kronometritestaus nostaa selvästi kellon keräilyarvoa oli papereita tai ei. Tämän kellon kronometritestin papereita ei ole, Suomi-tyyliin mukaisesti kellon mukana. Suomessa ei tuolloin ymmärretty kellon mukana tulevien paperien arvoa ja usein asiakas ostaessaan kellon sanoi, että ne voi viskata menemään tai liike ei edes ymmärtänyt tarjota niitä mukaan kellon kanssa, ne olivat monien myyjien ja kauppiaiden mielestä vain mainos-sälää, joissa kehutaan kelloa! Onneksi sentään Omega aina merkitsee kellon tauluun Officially Certified Chronometer, pohjassa on observatorio-logo ja myös koneisto on kronometerissä aina omalla kaliperinumerolla, joten Omegassa kronometri on helppo tunnistaa ja aidontaa.

Koneisto: Omega 751. Koneiston serial 3079xxxx. Ref 168.041 Kronometritesti. Käyntitaajuus 19.800, kiviä 24, käyntivara 50h, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, tuplakalenteri, päivämäärän pikasiirto.
Kunto: Huollettu (6/2017) Uusittu, tehtaan omat varaosat: lasi,nuppi ja pohjan tiiviste. Kuoret kunnostettu. Alkuperäinen taulu on loistavassa kunnossa. Osoittimet myös erinomaisessa kunnossa: tunti- ja minuuttiosoitin mustaksi maalatut, sekuntiosoitin on kirkas.

Hinta: 1290€.


Om706 Omega Geneve Dynamic, vedettävä

Omega Dynamic jpg Omega 601 jpg
Omega Dynamic jpg Omega Dynamic jpg
Omega Dynamic jpg Omega Dynamic jpg

Kellossa on uusi alkuperäinen Omegan valmistama ranneke, jonka hinta ilman solkea on 150€. Solki erikseen on 50€. Ranneketta valmistetaan kolmessa värissä: tummansininen, tummanruskea sekä musta.

Omega Geneve Dynamic, vedettävä miesten kello 70-luvun alusta (sarjanumero viittaa vuoteen 1970). Plexilasi, Omegan oma, erikoismuotoilu. Kellossa Omegan oma tummansininen uusi ranneke, alkuperäisellä 70-luvun soljella (tuotannossa oleva solki on erilainen). Iso kokoinen kello, kuoren halkaisija on 41,5mm. Omega Geneve Dynamic malli julkistettiin 1967. Mallin luoja oli suunnittelija Raymond Thevenaz ja kuoret valmisti Omegalle italialainen kuoritehdas Fernando Fontana. Kellosta muodostui 70-luvun alun ikoni ja hittituote, sen myynnin kerrotaan olleen jopa 60% koko Omegan myynnistä. Kello kuului siis Omegan edullisten ja muodikkaiden kellojen Geneve linjaan. Malliston alkuperäisenä ideana oli tämänkin kellon muotokieli, hopeanvaalean ja sinisen yhdistely, rengaskuviolla. Myöhemmin Omega teki vielä yksivärisiä tauluja (sininen, hopea) sekä viininpunaista-versiota. Dublee ja kulta kellossa taulu oli shamppanja/ruskea. Kelloa tehtiin eri versioina: mekaaninen tai automaatti, kalenterilla tai ilman. Kellossa on ns kuppikuoret (kuva4) eli koneisto tulee kuorista pois lasin kautta.

Minulle kellon myynyt alkuperäinen omistaja kertoi kellosta hyvänä ajankuvana, kuinka hänelle oli jäänyt mieleen kuinka Katri Helena piti usein haastattelukuvissa kättä poskeavasten ja ranteessa oli Dynamic! Kelloa oli myös muilla ajan suomalaisilla pop-tähdillä, ei siis aivan samoilla liksoilla kuin Georege Cooney, mutta saivat kellon kumminkin. Aivan samoin kelloa esiteltiin kansainvälisissä mainoksissa maailmalla. Kello oli helposti tunnistettava malli, joten sitä oli myös helppo mainostaa. Kello oli uudenlainen kello, uuden ajan ihmisille, sitä kuussa käynnin jälkeistä avaruusajan tyyliä! Myöhemmin kello sai kopioijia muilta tehtailta, ainakin Tissot ja Certina valmistivat hyvin samantyyppistä kelloa. Dynamic kelloon Omega yhä toimittaa alkuperäisranneketta, sitä valmistetaan kolmessa värissä sininen, tummanruskea ja musta. Soljen Omega myy erikseen. Tuotannossa oleva solki on erilainen kuin vintage-solki. Tässä kellossa on siis ajankohdan alkuperäinen solki eli se vintage-solki. Mainittakoon, että ranneke yhä tehdään 70-luvun mittojen mukaan eli se on lyhyehkö, ei siis yli 19cm ranteeseen.

Koneisto: Omega 601. Koneiston serial 3215xxxx Ref. 136.033. Heilahdustaajuus 19.800, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käynninkeskiöinti.
Kunto: Huollettu 8/2017. Tehtaan omat varaosat: lasi, ranneke. Kuoret varoen kunnostettu. Alkuperäinen bicolor: hopea/sininen taulu on erittäin hyvässä kunnossa, vain pari pientä naarmua ja jälkeä. Maaliosoittimetosoittimet ovat erittäin hyväkuntoiset.

Hinta 920€.


Om806 Omega Geneve Automatic

Omega jpg Omega 565 jpg
Omega jpg Omega jpg
Omega jpg Omega jpg

Kellossa mukana uusi upea musta Hirsch Highland ranneke, joka hinta on 35€. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch Highland rannekeita. Ranneketta saatavilla eri värissä, leveyksissä 18 ja 20mm.

Omega Geneve Automatic, automaattikello kalenterilla 60-70-lukujen taitteesta (1970). Plexilasi. Uusi musta Hirsch Highland nahkaranneke, kiinnitysleveys 18mm. Normaalikokoa oleva kello, kuoren halkaisija 34mm, leveät delta-korvakkeet antavat kookkaamman vaikutelman. Tämä malli julkistettiin 1968 yhdessä hitiksi muodostuneen Omega Dynamicin kanssa, toisin kuin Dynamic tämä jäi lyhytaikaiseksi kokeiluksi. Mallista käytetään maailmalla nimitystä asymmetrical eli epäsymmetrinen. Tavallinen kello on symmetrinen, siinä siis taulu / lasi on pyöreä, lasisarja ja kuorisen ympärillä pyöreä. Tässä taas kuori on kuin kaksi toisiaan leikkaavaa ympyrää ja taulu on niiden välissä. Malli oli 60-luvun lopulla tehtaiden suosima, sillä se oli yksinkertainen valmistaa, kun erillistä bezeliä ei tarvittu. Omega teki mallia neljänä versiona niin teräksisenä että dubleisena. Vetokello, vetokello kalenterilla, automaatti sekä automaatti kalenterilla. Tämä kello aloitti Omegan ns budjettikellojen sarjan Geneve nimellä, se tarjosi Omega laatua edullisempaan hintaan. Geneve-sarja oli tuotannossa 1968-82. Sveitsin kelloteollisuus uskoi, että mekaanisen kellon päivät ovat luetut ja Omegakin pyrki myymään edullisesti eteenpäin teknologiaa, jonka se uskoi vanhentuvan käsiin.

Kellossa on metallinharmaa taulu, aurinkohionnalla. 60-luvun loppu toi uudet värikkäämmät taulut kelloihin monet merkit kuten Omega aloitti värikokeilut hieman konservatiivisesti juuri harmaasta.
Koneistona kellossa on Omegan 60-luvun kärkituote automaatti kalenterilla ja pikasiirrolla, malli oli myös sarjan viimeinen, jos ei lasketa lyhyt ikäistä 750 koneistoa, jossa oli tuplakalenteri. Pikasiirto oli toiminto, joka lisäsi merkittävästi kalenterikellon käytettävyyttä, useimmilla merkeillä pikasiirto tuli kelloihin vasta 70-luvulla, mutta suurena valmistajana Omega sai sellaisen (tämän koneiston) markkinoille jo 1966.

Kuori ref 166.041. Koneisto: Omega 565. Sarjanumero 292xxxxx. Heilahdustaajuus 19.800, 24 kiveä, Inca-iskusuoja, käynninkeskiöinti, rukkauksen hienosäätö.

Kunto: Huollettu 9/2018. Tehtaan omat varaosat: Omega-nuppi, lasi ja tiiviste. Kellon kuoret varoen kunnostettu. Kellon metallinharmaa taulu, jossa teräksenväriset indexit, mustalla maalauksella . Osoittimet ovat teräksenväriset.

Hinta 820€.


Om603 Omega Geneve Automatic

Omega Geneve jpg Omega 552 jpg
Omega Geneve jpg Omega Geneve jpg
Omega Geneve jpg

Kellossa mukana uusi upea musta Hirsch Osiris ranneke, joka hinta on 35€. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch Osiris rannekeita. Ranneketta saatavilla eri värissä, leveyksissä 18, 19 ja 20mm.

Omega Geneve Automatic, automaatti kello 60-luvun lopulta (1968). Plexilasi. Uusi musta Hirsch Osiris nahkaranneke, joka on tyylillisesti samanlainen kuin Omegan 60-luvun ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Normaalikokoa oleva kello, kuoren halkaisija 34mm, leveät delta-korvakkeet antavat kookkaamman vaikutelman. Tämä malli julkistettiin 1968 yhdessä hitiksi muodostuneen Omega Dynamicin kanssa, toisin kuin Dynamic, tämä jäi lyhytaikaiseksi kokeiluksi ja mallin korvasi perinteisempi malli. Mallia tehtiin neljänä versiona sekä teräksisenä että dubleisena. Vetokello, vetokello kalenterilla, automaatti sekä automaatti kalenterilla. Tämä kello aloitti Omegan ns budjettikellojen sarjan Geneve nimellä. Geneve sarja oli tuotannossa 1968-82. Sveitsin kelloteollisuus uskoi, että mekaanisen kellon päivät ovat luetut ja Omegakin pyrki myymään edullisesti eteenpäin teknologiaa, jonka se uskoi vanhentuvan käsiin.

Koneistona kellossa on Omegan 60-luvun selkäranka koneisto 552. Ilman kalenteria olevana koneistona, se oli Omegan eniten valmistama automaattikoneisto 60-luvulla. Konstailematon koneisto, jossa sarjan peruskoneistoa 550 on paranneltu 17 kivisestä 24 kiviseksi.

Kuori ref 165.041. Koneisto: Omega 552. Sarjanumero 2792xxxx. Heilahdustaajuus 19.800, 24 kiveä, Inca-iskusuoja, käynnin keskiöinti, rukkauksen hienosäätö.

Kunto: Huollettu 6/2017. Tehtaan omat varaosat: Omega-nuppi, lasi ja tiiviste. Kellon kuoret varoen kunnostettu. Kellon vaalea taulu, jossa teräksenväriset indexit, taulussa pieni tummentuma klo 4:00 ja 5:00 indexien välissä. Osoittimet ovat myös teräksenväriset ja myös upeassa kunnossa. Pohjassa kaiverrus: Työtoverit 27.2.-72.

Hinta 820€.


Om604 Omega Geneve, vedettävä

Omega Geneve jpg Omega 601 jpg
Omega Geneve jpg Omega jpg
Seamaster ja Geneve jpg

Kellossa mukana uusi upea ruskea Hirsch Osiris ranneke, joka hinta on 35€. Kellohuollolla on myynnissä Hirsch Osiris rannekeita. Ranneketta saatavilla eri värissä, leveyksissä 18, 19 ja 20mm.

Omega Geneve miesten teräskuorinen vedettäväkello 60-70-lukujen taitteesta (Koneisto tuotannossa 1967-73. Sarjanumero viittaa vuoteen 1970). Plexilasi. Uusi musta Hirsch Osiris nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 31,6 mm, kuori, ilman nuppia 34,0 mm. Kellon koneisto on 60-luvun klassikkokoneisto 601. Valmistuessaan Geneve oli Omegan edullisen, budjetti-linjan kello. Omega pyrki Geneven avulla tyhjentämään varastoistaan mekaanisia koneistoja. Tämä malli on yksi suosituimpia Omega malleja vintage-kelloissa, sen salaisuus on kai puhdaslinjainen klassinen kello, jossa ei ole mitään liikaa. Tasapainoinen ja selkeä taulu on klassikon synnyssä A ja O. Tällä kuorimallilla, 135.070 on juurensa 60-luvun puolivälin ikoniseen Seamaster 600 -mallissa 135.011. Vaikka kellojen kuorihalkaisijat ovat samat, luo Geneve vaikutelman hieman kookkaammasta kellosta. Geneveä valmistettiin pääosin vaalealla/hopeanvärisellä taululla, osoittimet ja indexit olivat joko kullan tai teräksen väriset, tässä klassinen kullanväri. Tämä malli on ylivoimaisesti suosituin Geneve kello.

Koneisto: Omega 601. Koneiston serial 3046xxxx. Ref. 135.070. Heilahdustaajuus 19.800, 17 kiveä, Inca-iskusuoja.
Kunto: Huollettu 8/2015. Tehtaan omat varaosat: Omega-nuppi, lasi, tiiviste ja jousi. Kellon kuoret kunnostettu. Kellon vaalea taulu, jossa dublee indexit on erinomaisessa kunnossa. Osoittimet ovat dubleenväriset ja myös upeassa kunnossa.

Hinta: 690€.


Om605 Omega Geneve, vedettävä

Omega Geneve jpg Omega 613 jpg
Omega Geneve jpg Omega jpg

Kellossa mukana uusi upea sininen Hirsch Highland ranneke, jonka hinta on 35€. Hirsch Highland ranteita myynnissä Kellohuollolla. Rannetta saatavilla eri leveyksillä, väreissä: musta, ruskea, sininen.

Omega Geneve miesten teräskuorinen vedettäväkello kalenterilla 60-luvun lopulta (Sarjanumero viittaa vuoteen 1968). Plexilasi. Uusi sininen Hirsch Highland nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, kuori on ilman nuppia 34,0 mm. Kellon kuori klassinen 60-luvun lopun pelkistetty kuori, ei-lasisarjanrenkasta, runko on yksi osa, joka on sivuilta kiillotettu, päältä aurinko-hiottu (mattahionta tehty säteiden suuntaisesti keskikohdasta poispäin). Nämä deltakorvakkeeliset kellot olivat aivan 60-luvun lopun trendi, useampikin tehdas valmisti samanlaista mallia, ne kai edustivat jonkinlaista avaruusajan muotoilua, modernismia. Tämä delta-malli on valmistusmääriltään harvinaisempi, kuin klassiset perusmallit (valmistettiin vain pari vuotta). Kelloa tehtiin neljänä eri versiona sekä teräs- että dubleekuorella: vedettävä (601); vedettävä, kalenterilla (613); automaatti (552) sekä automaatti kalenterilla (565. Tämä kello on siis vedettävä kalenterilla.

Geneve oli alunperin ollut 50-luvun lopussa Seamaster Geneve, juhlakellomalli sporttisessa Seamaster mallistossa. Nimi katosi 60-luvun alssa, mutta palasi siis 60-luvun lopulla Omegan eräänlaisena edullisena design-mallina, sitä myytiin edullisemmin kuin DeVilleä joka oli myös design malli. 70-luvun puolella Geneve muuntui hyvin perinteiseksi peruskelloksi, joka toimi vastapainona kelloteollisuuden muutoksille. Moni varmaan tietääkin, että Omegan tehdas on Biel/Biennessä kaakois Sveitsissä Bernistä pohjoiseen ja Geneve taas on aivan Sveitsin luoteiskärjessä. Miksi siis Geneve? Geneve on Sveitsin kelloteollisuuden hallinnollinen "pääkaupunki", Omegallakin on siellä hallinnollinen päämaja.

Koneisto: Omega 613. Koneiston serial 2783xxxx Ref. 136.041. Heilahdustaajuus 19.800, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, kalenteri.
Kunto: Huollettu 8/2016. Tehtaan omat varaosat: nuppi, lasi, tiiviste. Kuoret kunnostettu. Alkuperäinen metallinharmaa taulu on erittäin hyvässä kunnossa, vain pari pientä naarmua ja jälkeä. Teräksenväriset osoittimet ovat erittäin hyväkuntoiset.

Hinta: 650€.


Om708 Omega 26.5, vedettävä

Omega 26.5 jpg Omega 26.5 jpg
Omega jpg Omega jpg
Omega jpg

 

Kellossa mukana uusi tummanruskea Hirsch Duke Open End ranneke, jonka hinta on 39€. Kelloissa, joissa ei ole jousinastaa vaan on kiinteät teräsakselit rannekkeelle, tarvitaan ns open end -ranneke, joka liimataan kiinni kelloon kostuttamalla valmis liimapinta asetonilla. Huollolla löytyy Hirsch Dukea 16 ja 18mm musta ja ruskea.

Omega miesten teräskuorinen vedettävä pikkusekuntikello 30-luvulta (sarjanumero ajoittaa kellon noin vuodelle 1936). Plexilasi. Uusi musta Hirsch Duke nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, kuoren halkaisija, ilman nuppia 34,0 mm.  Kellon kaliiperi 26.5 on Omegan vanhan systeemin mukaan sen halkaisija eli 26,5mm eli 11.5 linjaa. Omega aloitti koneisto-sarjan valmistuksen jo vuonna 1926 ja se oli tuotannossa 1932 asti. Tämä on paranneltu versio on noin vuodelta 1936. Kello on siis II maailman sodan aikainen. Koneisto-sarjassa oli kaksikerros- eli Breguet-spiraali, joka oli aikakauden parhaissa koneistoissa. Koneisto syrjäytyi tuotannosta kun Omega keskittyi isompaan kaliiperiin 30, josta tuli myöhemmin 1949 tuli koneistosarjat 260 ja 280. Koneiston pohja ja sillat on koneistossa pinta käsitelty rodinoinnilla eli ne ovat hopean väriset. Omega siirtyi punakultaukseen vasta vuonna 1949. Koneiston käyntilaite oli aikakautensa huippua, siinä on Breguet-spiraali ja bi-metallinen liipotinkehä, joka on lämpökompensoiva. Kellossa on ennen toista maailmansotaa tyypilliset kiinteä teräslankarannekekiinnitys (wire), kellossa onkin Hirschin open end -ranneke, jollainen kiinnitetään kelloon liimaamalla se paikalleen eli ranneketta ei voi vaihdella noin vain rikkomatta vanhaa. Huollolla myynnissä 18 ja 16mm open endiä mustana ja ruskeana. Kellon iästä johtuen muistutan, tämä ei ole mitään käyttövintagea, vaan enemmänkin keräilykello. Kello käy edelleen kohtuudella vaikka ikä on tuonut kulumaa. Toki kelloa voi käyttää fiilistellessä, mutta varovaisuutta noudattaen (ei mukaan illanviettoihin, joissa käytetään woimajuomia) ja hyvä muistaa, että kelloon ei saa enää edes vetoakselia. Keräilyllisesti nämä 30-40-lukujen mallit eivät ole korkeassa kurssissa (ovat usein vain 32mm), joten hinta kellolla on hyvin maltillinen hinta.

Koneisto: Omega 26.5T2. Kuorinumero 9096765. Koneiston serial 832xxxx, Heilahdustaajuus 18.000, 15 kiveä, Breguet-spiraali, bi-met kehä, pikkusekunti, käyntivara 37h.
Kunto: Huollettu 12/2017.Tehtaan omat varaosat: lasi. Kuoret puhdistettu hapettumisen poistoaineella. Alkuperäinen vaalea taulu on ajan patinoima (kuten asiaan kuuluu). -taulussa radiumia, josta ei ole vaaraa kellon käyttäjälle. Sinistettyä terästä olevat osoittimet ovat alkuperäiset, mahdollisesti massattu uudelleen, sävy kirkkaampi kuin taulussa, osin "palanut". Kello ei ole vesisuojattu, vaan on tiivisteetön malli.

Kellon hinta 620€.