www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Revue

Kellohuollon myynnissä olevat kellot. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Revue kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


R804 Revue Vulcain Criket, ranneherättäjä

Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi ruskea Hirsch Highland ranneke. Hirsch Highland ranteita myynnissä Kellohuollolla hintaan 35€.

Miesten dubleinen vedettävä ranneherättäjä 70-luvulta. Plexilasi, merkin oma. Hirschin Highland ruskea ranneke, lugi-väli 22mm. Erittäin kookas kello, vintage-kelloksi. Kuoren halkaisija ilman nuppia 38mm, kuoren tynnyrimuoto vielä korostaa kokoa. Tämä kello on ns tupla-sainattu eli kellon taulussa on Revue ja pohjassa Vulcain. Revuen johtama MRS käytti 60-70-lukujen taitteessa tupla-sainauksia päästäkseen paremmin markkinoille yhdellä kellolla. Revue oli tunnetumpi Euroopassa ja Vulcain oli vahva Amerikassa. Kellon koneisto on nimeltään Cricket eli heinäsirkka, se hälyytysääni on sirkkamaisen sirittävä. Tänä päivänä herätyksellä varustettu rannekello saattaa tuntua kovin simppeliltä ja turhaltakin kapineelta, mutta 50 vuotta sitten se oli tärkeä ja hyödyllinen kapine paljon matkustaville. Se mahdollisti että oli herätyskello aina matkassa ja pystyi asettamaan hälyytykset tärkeille tapaamisille ja kokouksille. Ranneherättäjän käyttöhyötyarvo on merkittävästi korkeampi kuin paljon yleisemmän erikoisrannekellon cronografin. Ranneherättäjistä harvinaisia tekee se, että koneistoja on valmistanut vain muutama tehdas. A Schild valmisti vedettävää alarmia 1475 ja sen päivitys versiot 1568 kalenteri sekä 1930 ja 1931 nostetulla taajuudella 1954-70. Se eniten käytetty koneisto. Tämän Vulcain 120, jota käytännössä käytti vain Vulcain ja Revue. Jaeger Le Coultrella oli vedettävä alarm 489 ja 814 sekä vasara-automaatti alarm 815. Nämä koneistot olivat käytössä 40-60-luvuilla. Lemania 2980, joka oli tuotannossa 1969-74, sitä oli käytössä vain Omegalla, Tissotilla sekä Jaeger Le Coultrella. Kaikenkaikkiaan ranneherättäjät olivat muutaman tehtaan business.

Koneisto oli Vulcainin kehittämä, mutta Euroopan markkinoille se, myytiin Revuen nimissä. Koneisto Vulcain 120 on kehitetty jo 1947 ja se oli tuotannossa vuoteen 1963 asti, jolloin kaliperista tuli kymmeneksi vuodeksi MSR-koneisto S2. Koneisto on ristitty Criketiksi eli Heinäsirkaksi sen sirittävän hälyytysäänen takia. Koneistoa pidetään yleisesti parhaana vedettävänä ranneherättäjänä, sen nerokkaan yhteistoimisen nuppi/painin mekaniikan ansiosta. Kellossa on kaksi jousikoteloa, toinen käynnille, toinen alarmille. Nupista viritetään myötäpäivään käyntipuolen jousta ja vastapäivään alarmin jousta. Nupissa on kolme asentoa: 1) alhaalla vetoasento, 2) väliasento, jota käytetään vain painimen avulla ja 3) ylhäällä osoitinasetus. Jos haluaa asettaa hälyytyksen paininta pitää painaa paininta toisen kerran, jolloin nuppi nousee ylös asentoon 3. Pyöritettäessä nuppia myötäpäivään hälyytyksenosoitin liikkuu taulussa vastapäivään. Kun haluttu hälyytyksenaika on asetettu, painetaan nuppi vain alas ykkösasentoon, kello on valmis hälyyttämään. Jos haluaa, että kello ei hälyytä, painetaan painimesta kerran (nuppi nousee kakkosasentoon). Kuulostaa monimutkaiselta, mutta yksinkertaista käytössä, kun sen oppii tekemällä. Kaikissa Revuen tekemissä alarmeissa ei ollut tätä Vulcain koneistoa, tehdas teki myös edullisempaa mallia, jossa oli AS koneisto.

Kuoriref S 2312 B. Koneisto MRS S2. Keskisekunti, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntitaajuus 18.000, käyntivara 42h, rukkauksen hienosäätö, herätys. Koneiston mitat halkaisija 12,5" = 28,00mm ja korkeus 5,65mm.

Kunto: Huollettu 8/2016. Vaihdetut osat: koneiston osa, akseli, tiiviste. Kellon kuoret ovat erinomaisessa kunnossa, kello on ollut pääosin keräilijän aarteena. Alkuperäinen nuppi ja lasi. Kellon taulussa on naarmu (sekuntiosoitin on kai ollut irti ja raahautunut tuntiosoittimen työntämänä.) Naarmu näkyy paremmin kuvissa kuin livenä.

Hinta: 1200€


R803 Revue GT, vedettävä

Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi ruskea Hirsch Forest ranneke. Hirsch Forest ranteita myynnissä Kellohuollolla hintaan 35€.

Revuen vedettävä teräskuorinen kello 60-luvun lopulta. Plexilasi. Kellossa uusi ruskea Hirsch Forest ranneke, kiinnitysleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, kuoren halkaisija 34,0mm. Revuen mallisto nimi GT viittasi tehtaan omistajaan Gideon Thommeniin. Mallin tunnus logona on kilpi ja miekka. Kello onkin erikois suojattu magnetismia vastaan, sillä siinä on meltoraudasta valmistettu välikansi suojaamassa koneistoa. Kello oli siis Revuen vastaus 60-luvun lopulla käytyyn magnetismi-kilpaan. Vastaava suojahan löytyi esim modernista Omega Seamaster 300 kellosta 1995-2010.

Koneistona kellossa on MSR T46, joka tuli tuotantoon 1968. MSR oli koneistotehdas joka oli Revuen johtaman pienten tehtaiden yhteen liittymän yhteisomistuksessa. Nämä kellomerkit halusivat omaa tuotantoa ja vastustaa Ebauches SAn koneistojen (ETA, AS, ST, Unitas) ylivaltaa ja kelloja yhdenmukaistavaa politiikkaa. Revuen kuorireffissä T4622A: löytyy kaliiperi = T46, 22 = malli, A = teräskuori.

Kuorireffi T4622A. Koneisto MSR T46. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 50h, rukkauksen hienosäätö, kalenteri. Koneiston mitat: halkaisija 11,5 eli 25,6mm.

Kunto: Huollettu 2018. Vaihdetut osat lasi, nuppi, tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Vaalea taulu erittäin hyvässä kunnossa, samoin teräksen väriset osoittimet. Ei kaiverruksia.

Hinta: 390€.


Re801 Revue-Sport Date, vedettävä

Revue Sport Date jpg Revue 77CLD jpg
Revue Sport Date jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi tummanruskea Hirsch Forest ranneke. Hirsch Forest ranteita myynnissä Kellohuollolla hintaan 35€.

Revue-Sport miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvun alkupuolelta (kaliiperi tuotannossa 40-50-luku). Plexilasi. Uusi tummanruskea Hirsch Forest nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 29,0 mm ja kuori ilman nuppia 34,5 mm. Kaunis kello, jossa hyvin sopusointuiset mitat, niistä huokuu 50-luvun tyyli. 50-luvun alkupuolella kalenterit ilmestyivät peruskelloihin ja jokaisella säällisellä kellotehtaalla piti olla tarjolla kalenterillinen kello. Tämä 77CLD oli Revuen vastaus haasteeseen. Tämä on yksi tehtaan ensimmäisiä kalenterimalleja, sen tunnistaa pikkusekuntista, yleensä kalenteri kellossa on keskisekunti. Pikku sekunti kalenterillisessa kellossa on erittäin harvinainen. Revue valmisti 77:n kalenterimallia, myös keskisekuntimallina. Koneisto on tehty Revuen vedettävästä peruskaliiperista 77. Tämä kalenterimalli on vain 1,1mm perusversiota paksumpi. Näissä 50-luvun kelloissa ei ole kalenterin pikasiirtoa vaan kalenteri pitää pyörittää kohdilleen osoittimista. Pikasiirto tuli ensimmäisiin kelloihin vasta 60-luvun puolivälissä, useimmilla tehtailla vasta 70-luvulla. Koneisto on ollut vain pienen tuotantoerän kokeilu, siis jonkinlainen keräily harvinaisuus

Koneisto: Revue 77-CLD ( = calender). Heilahdustaajuus 18.000, 15 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 40h. Koneiston mitat: halkaisija 11,5 eli 25,6mm ja korkeus 4,2mm.
Kunto: Huollettu, lasi, pohjantiiviste uusittu ja kuoret kunnostettu (erittäin hyvässä kunnossa). Signaamaton 40-50-luvun nuppi (ko nupissa yläosa kaareva puolipallo, Revue alkoi sainata nuppinsa vasta 50-luvun puolivälissä). Hopeanvärinen taulu on hieman patinoitunut, kirkkaat osoittimet. Pohjassa on kaiverrus: NS

Hinta nyt 370€.


Re802 Revue Sport Centenaire, vedettävä

Revue Centenaire jpg Revue 81 jpg
Revue Centenaire jpg Revue rannekuva jpg

Kellossa mukana uusi upea punertavanruskea Hirsch Osiris ranneke. Hirsch Osiris ranteita myynnissä Kellohuollolla hintaan 35€.

Revue Sport miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvulta (Centenaire tarkoittaa satavuotisjuhlamallia, Revue perustettu 1853). Plexilasi. Uusi ruskea Hirsch nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 30,5 mm ja kuori ilman nuppia 34,5 mm. Koneisto kuuluu halkaisija mitoiltaan kookkaaseen kokoon 13,5" eli 30,00mm, eli se on suurin rannekelloihin valmistettu koneisto. Esim kelloteollisuuden tarkkuuskilpailut rajasivat tämän koon rannekellon koneiston maksimikooksi, jolla sai osallistua kilpailuun. Tätä isommat olivat sitten taskukellojen luokassa. Iso koneiston halkaisija mahdollistaa isomman ja painavamman käyntilaitteen eli liipottimen, se antaa kellolle suuremman tarkkuuden. Koneisto on kumminkin piilotettu standardikokoiseen kuoreen, kookkaita kelloja alettiin pitää 50-luvun puoliväliin tultaessa "vanhanaikaisina", kun muoti alkoi suosia pienempiä kelloja. Revue ei kuitenkaan luopunut ykkösmallistaan ja tästä tehtiin vielä 1965 MSR-koneistona uusi versio. Koneisto on saman kokoinen kuin cronokoneistot ja vaikkapa kuuluisin ylikoko koneisto, Omegan 260- ja 280-sarjat. Idea näissä ylikoko koneistoissa oli, että kelloon saadaan isomman halkaisijan mukana isompi liipotin ja sitä kautta tarkempi käynti. Näiden isojen koneiden valmistuksen "tappoi", korotetut käyntitaajuudet 60-luvulle tultaessa (19.800, 21600), niillä tarkkuus saatiin käyntitaajuuden nostolla, eikä pienempi liipotin ollut niin herkkä akselin rikolle tai käyntihäiriölle, iskun sattuessa. Tämä koneisto on Revue tehtaan hienoin vedettävä koneisto. Kellon kaiverrus on omituinen, se on vuodelta 1972, mutta kello itse on reilut 15 vuotta vanhempi (myyty paapan 70-vuotispäivien kunniaksi kello liikkeen vanhasta varastosta).
Kellossa hieno bi-color -taulu, joka on rakennettu kahdesta eri vaalean sävystä. Taulu henkii upeasti 50-lukua. Taulu on patinoitunut hieman kellertäväksi

Koneisto: Revue 81. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö. Punakullattu koneisto.
Kunto: Huollettu 5/2015. Uusitut osat: lasi, pohjantiiviste. Kuoret kunnostettu. Taulussa on patinaa, se on tasaisesti kellastunut, tummentunut naarmu klo 7:00-8:00. Suorat, kullatut palkkiosoittimet, mustalla massauksella. Pohjassa kaiverrus.

Hinta: nyt 350€.


R805 Revue, vedettävä

Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi tummanruskea nahkaranneke. Ranneke ei kuulu Kellohuollon valikoimiin. Hirschiltä löytyy vastaava ranneke, Duke.

Revuen vedettävä teräskuorinen kello, 70-luvulta. Plexilasi. Kellossa uusi tummanruskea nahkaranneke, kiinnitysleveys 20mm. Kookas kello, kuoren halkaisija on 36mm. Kellon taulu on maalattu 70-luvun tyylin mukaan ns liukuvärjäyksellä eli taulu on keskeltä vaaleampi ja tummenee reunoille. Taulun väri myös riippuuvalaistuksesta, se on ruskea tai oliivinvihreä.

Koneistona kellossa on X1, joka tuli tuotantoon 1966, mutta oli vain modifikaatio 50-luvun koneistosta. MSR oli koneistotehdas joka oli Revuen johtaman pienten tehtaiden yhteen liittymän yhteisomistuksessa. Nämä kellomerkit halusivat omaa tuotantoa ja vastustaa Ebauches SAn koneistojen (ETA, AS, ST, Unitas) ylivaltaa ja kelloja yhdenmukaistavaa politiikkaa. X1 oli MSRn peruskoneisto, se oli yksi harvoja "merkkivalmistajien" koneistoja, jossa oli yhä pikku sekunti. Kellossa on myös meltorautainen välikansi suojaamassa magnetoitumiselta. Hieno aikansa kookas fashion watch.

Kuorireffi X1225A. Koneisto MSR X1. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 41h. Koneiston koko 13"' eli 29mm.

Kunto: Huollettu 2016. Vaihdetut osat lasi, nuppi, tiiviste. Kuoret varoen kunnostettu. Liukuvärjättä ruskea/vihreä taulu erinomaisessa kunnossa, teräksen väriset osoittimet. Pohjassa kaiverrus vuodelta -74.

Hinta 290€.