www.kellohuoltoloppela.com

Myyntikellot

Revue

Kellohuollon myynnissä olevat kellot. Hinnat kalliimmasta edullisempaan.

Revue kellojen myyntitakuu on 12kk. Takuu kattaa kellon toimivuuden, ei rikkoutuneita osia, vääränlaisesta käytöstä johtuvia vikoja eikä vesivaurioita.


Revue Vulcain Criket, ranneherättäjä

Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg
Revue jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi ruskea Hirsch Highland ranneke, jonka hinta on 35€. Hirsch Highland ranteita myynnissä Kellohuollolla.

Miesten dubleinen vedettävä ranneherättäjä 70-luvulta. Plexilasi, merkin oma. Hirschin Highland ruskea ranneke, lugi-väli 22mm. Erittäin kookas kello, vintage-kelloksi. Kuoren halkaisija ilman nuppia 38mm, kuoren tynnyrimuoto vielä korostaa kokoa. Tämä kello on ns tupla-sainattu eli kellon taulussa on Revue ja pohjassa Vulcain. Revuen johtama MRS käytti 60-70-lukujen taitteessa tupla-sainauksia päästäkseen paremmin markkinoille yhdellä kellolla. Revue oli tunnetumpi Euroopassa ja Vulcain oli vahva Amerikassa. Kellon koneisto on nimeltään Cricket eli heinäsirkka, se hälyytysääni on sirkkamaisen sirittävä. Tänä päivänä herätyksellä varustettu rannekello saattaa tuntua kovin simppeliltä ja turhaltakin kapineelta, mutta 50 vuotta sitten se oli tärkeä ja hyödyllinen kapine paljon matkustaville. Se mahdollisti että oli herätyskello aina matkassa ja pystyi asettamaan hälyytykset tärkeille tapaamisille ja kokouksille. Ranneherättäjän käyttöhyötyarvo on merkittävästi korkeampi kuin paljon yleisemmän erikoisrannekellon cronografin. Ranneherättäjistä harvinaisia tekee se, että koneistoja on valmistanut vain muutama tehdas. A Schild valmisti vedettävää alarmia 1475 ja sen päivitys versiot 1568 kalenteri sekä 1930 ja 1931 nostetulla taajuudella 1954-70. Se eniten käytetty koneisto. Tämän Vulcain 120, jota käytännössä käytti vain Vulcain ja Revue. Jaeger Le Coultrella oli vedettävä alarm 489 ja 814 sekä vasara-automaatti alarm 815. Nämä koneistot olivat käytössä 40-60-luvuilla. Lemania 2980, joka oli tuotannossa 1969-74, sitä oli käytössä vain Omegalla, Tissotilla sekä Jaeger Le Coultrella. Kaikenkaikkiaan ranneherättäjät olivat muutaman tehtaan business.

Koneisto oli Vulcainin kehittämä, mutta Euroopan markkinoille se, myytiin Revuen nimissä. Koneisto Vulcain 120 on kehitetty jo 1947 ja se oli tuotannossa vuoteen 1963 asti, jolloin kaliperista tuli kymmeneksi vuodeksi MSR-koneisto S2. Koneisto on ristitty Criketiksi eli Heinäsirkaksi sen sirittävän hälyytysäänen takia. Koneistoa pidetään yleisesti parhaana vedettävänä ranneherättäjänä, sen nerokkaan yhteistoimisen nuppi/painin mekaniikan ansiosta. Kellossa on kaksi jousikoteloa, toinen käynnille, toinen alarmille. Nupista viritetään myötäpäivään käyntipuolen jousta ja vastapäivään alarmin jousta. Nupissa on kolme asentoa: 1) alhaalla vetoasento, 2) väliasento, jota käytetään vain painimen avulla ja 3) ylhäällä osoitinasetus. Jos haluaa asettaa hälyytyksen paininta pitää painaa paininta toisen kerran, jolloin nuppi nousee ylös asentoon 3. Pyöritettäessä nuppia myötäpäivään hälyytyksenosoitin liikkuu taulussa vastapäivään. Kun haluttu hälyytyksenaika on asetettu, painetaan nuppi vain alas ykkösasentoon, kello on valmis hälyyttämään. Jos haluaa, että kello ei hälyytä, painetaan painimesta kerran (nuppi nousee kakkosasentoon). Kuulostaa monimutkaiselta, mutta yksinkertaista käytössä, kun sen oppii tekemällä. Kaikissa Revuen tekemissä alarmeissa ei ollut tätä Vulcain koneistoa, tehdas teki myös edullisempaa mallia, jossa oli AS koneisto.

Kuoriref S 2312 B. Koneisto MRS S2. Keskisekunti, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntitaajuus 18.000, käyntivara 42h, rukkauksen hienosäätö, herätys. Koneiston mitat halkaisija 12,5" = 28,00mm ja korkeus 5,65mm.

Kunto: Huollettu 8/2016. Vaihdetut osat: koneiston osa, akseli, tiiviste. Kellon kuoret ovat erinomaisessa kunnossa, kello on ollut pääosin keräilijän aarteena. Alkuperäinen nuppi ja lasi. Kellon taulussa on naarmu (sekuntiosoitin on kai ollut irti ja raahautunut tuntiosoittimen työntämänä.) Naarmu näkyy paremmin kuvissa kuin livenä.

Hinta: 1200€