www.kellohuoltoloppela.com

Omegan nahkarannekkeen solki

Kun halutaan viimeistellä Omega viimeisen päälle, usein kelloon halutaan mahdollisimman alkuperäinen ranneke ja alkuperäissolki. Mutta keräilijän kannattaa olla varautunut siihen että joku haluaa vedättää. Esimerkiksi eBaylta tai kotoisesta HuutoNetistä on kymmenenkertaa helpompaa tulla hankkineeksi kiinalainen tuoteväärennössolki kuin aito solki. Omega on maailman keräillyin kellomerkki, mutta myös sen oheismateriaalit kuten rannekkeet tai soljet ovat yksi väärentäjien suosikkikohteista. On näet paljon helpompaa väärentää ranneke tai solki, kuin koko kello. Jo alaoitteleva kelloharrastaja voi googlata mallia ja huomata, että kaikki ei ole nyt kohdallaan feikkikellon kanssa, mutta solki on hankalampi tunnistaa, siihen ei kiinnitetä huomiota. Jotkut jopa sanovat, että tietävät soljen olevan feikki, mutta väyttää hyvältä ja vain vähän huijaavat itseään ja muita tyylin takia.Siis hankkia aito kello, mutta kiinnittää siihen tuoteväärennös, tyylin takia! - Ei, kyllä vain aito on aitoa. Parempi hankkia Omegan nyky solki tai jättää esim Hirschin tekemä solki, ne ovat aitoja molemmat ja hyvä valinta, toisin kuin tuoteväärennös.

Feikkisolki

Feikki solki jpg Feikki solki jpg

Kuvassa kiinalainen tuoteväärennös. Huomioi, miten merkki on enemmänkin  hevosenkenkä kuin Omegan logo. Kukaan ei ole kai tullut kertoneeksi tekijälle, mitä logo esittää. Kaikenhuipuksi tämän yksilön pohjassa lukee valmistajana RolexSA (samaan sankaan on kai juotettu myös Rolexin kruunua).

Omega vintage-solki

Omega solki jpg Omega solki jpg

Eläköön se ei niiin pieni ero! Omegan aito vintage-solki näyttää tälläiseltä. Ero on helppo havaita kun tietää vertailukohdan.

Omega tuotanto-solki

Omega solki jpg Omega solki jpg

Tämä taas on Omegan moderni solki, joka on yhä tuotannossa ja yhä saatavilla. Modernia solkea valmistetaan sekä mattaharjattuna että kiilloitettuna. Myös tästä soljesta on kiinalaisia kopioita myynnissä, mutta myös niiden laatu erottuu selvästi Omegan laadusta.


Usein feikki solkea myydän tietysti myös feikkirannekkeen kanssa. Niiden laatu repsottavine tikkauksineen pitäisi jo kertoa hyväuskoisemmallekin rannekkeen alkuperän. Langat ei repsota satasen Leijonan rannekkeessa, kuka oikeasti uskoo, että Omega tarjoaa jotain huonompaa luxuskello-kategoriassa? Toisekseen Omega myy aina nahan ja soljen erillisenä, ei yhdessä. Omega ei myy vintage kelloihin croco-ranneketta, vaan mustaa, sileää vasikannahkaranneketta. Moderneihin kelloihin on saatavilla alligaattoriranneketta, niissä ei langat todellakaan repsota, jo hinta takaa sen.


Kirjoitus julkistettu 3/2019 HL