Merivalmanma jpg

Merivalkama


KELLOHUOLTO LOPPELA

Rattaat jpg

Omega-valtuutettu huolto

Rado-valtuutettu huolto

Longines-valtuutettu huolto

Kelloseppä, Espoo, Kivenlahti

Service centre logo jpg

 

Kellohuolto Loppela on VALTUUTETTU HUOLTO merkeissä:

OMEGA
LONGINES
RADO
TISSOT
CERTINA

Edellä mainitut merkit ovat maailman isoimman kelloalankonsernin Swatch Groupin merkkejä. SG:n strategiana on nostaa merkkiensä jälkimarkkinahuoltojen laatua, kontroloimalla kuka, millä taidoilla ja miten huoltaa heidän kellojaan. Edellä mainittujen merkkien varaosat ovat vain virallisten huoltojen käytössä, sama koskee myös koneistotehdas ETAn osia, myöskään ne eivät ole enää vapaassa myynnissä, vaan varaosat liikkuvat asian omaisten kellotehtaiden kautta, eivät enää yleisten kellonvaraosatukkujen kautta.


KELLOHUOLTO TUNTEE KELLOT

Kellohuolto Loppela on aloitti toimintansa jo vuonna 1994. Kellohuolto vietti marraskuun alussa 2020 26 vuotissynttäreitään. Kellonkorjaus on homma, jonka oppii vain tekemällä. Kellohuolto aloitti korjaamalla kelloja kelloliikkeilla, nykyään Kellohuolto keskittyy huoltamaan kelloja suoraan kuluttajille. Kellon tuominen suoraan kellosepälle, ilman, että kelloliike toimii välikätenä, on kuluttajalla edullisempaa kuin viedä kelloliikkeeseen. Kelloja ei tänä päivänä huolleta käytännössä lainkaan kellosepänliikkeissä paikanpäällä, vaan ne toimitetaan eteenpäin "heidän huoltoonsa", joka on todellisuudessa itsenäinen alihankintayritys, jokin kellohuolto. Kelloliike on korjauksessa vain välikäsi, joka lisää hintaan oman katteensa. Kun tuot kellon itse suoraan huoltoon, putoaa pois välikäsi. Näiden nettisivujen ansiosta, myös kuluttajat ympäri Suomea, paikkakunnilla, jossa ei ole kelloseppää tai edes kello-tai kultaliikettä, ovat löytäneet Kellohuollon ja maakunnista tuleekin nykyään paljon kelloja Kellohuoltoon huollettavaksi.

Suomessa on menossa siirtymä, jossa kellot toimitetaan yhä suuremmassa määrässä suoraan kellosepälle korjattavaksi. Tämän siirtymän on aiheuttanut tietysti netti, jonka avulla on helpompaa löytää suoraan kelloja korjaava kelloseppä. Nykyaikaisessa toimintaympäristössä hintoja nostava välikäsi on tarpeeton, koska asiakas löytää helposti yhteystiedot netistä kellosepän luo. Viedessään kellon kelloliikkeeseen, asiakas ei voi koskaan tietää kuka ja minkä tasoinen korjaaja lopulta korjaa kellon. Usein asiakas on luullut, että hänen kellonsa on hyvissä käsissä ja vaikkapa Omega toimitetaan kauppakeskuksen liikkeestä tietysti merkin viralliseen huoltoon, mutta ilmeneekin, että näin ei ole kuitenkaan tapahtunut. Kello onkin korjattu muualla. Asiointi suoraan kellosepän kanssa, ilman kelloliikettä välikätenä, tuo myös muita etuja. Kellon omistaja saa halutessaan kellostaan myös tietoja (ikä ajoitusta vintage malleille) ja ehkä vinkkejä kellon käyttöön. Kelloseppä tietää aina kellosta enemmän kuin myyntihenkilö, jonka ainoa rooli korjausoperaatiossa on lyödä rahat kassaan. Suorassa asioinnissa on aina kyse henkilökohtaisesta palvelusta, vaikka toimittaisiin postin välityksellä eikä fyysisesti kohdattaisi, syntyy keskusteluyhteys, joko sähköpostin tai puhelimen välityksellä.


Päivitetty viimeksi 27.1.2023

Sivut asetettu alunperin esiin 28.3.2012

WebMaster: Heikki Loppela