www.kellohuoltoloppela.com

Tarjouskellot

Kellohuollon myynnissä olevat tarjouksessa olevat poistomallit.

 

T501 Tissot Seastar Visodate, vedettävä

Tissot Visodate jpg Tissot 782 jpg
Tissot jpg Tissot jpg

Kellossa on uusi ruskea Hirsch Highland ranneke, jonka hinta on 34,- Highland ranteita on Kellohuollolla myynnissä 18, 20 ja 22mm leveyksillä.

Miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvun lopusta (tämä on 78x-koneistosarjan alkuperäistä linjaa). Plexilasi. Uusi ruskea Hirsch Highland nahkaranne, ranneleveys 19 mm. Normaalikokoista lievästi isompi kello, lasin halkaisija 32,6 mm ja kuori 35,0 mm eli runko on vain 1mm isompi standardia, mutta eron näkee ja huomaa heti, milli on kellon rungossa paljon. Kellon koneisto on Tissotin 60-luvun "selkäranka"-koneiston 781 kalenterillinen versio. Sarja tuli tuotantoon 1959 ja sitä paranneltiin versio -1 julkistettiin 1965 ja myöhemmin tuli vielä versio -2 osasta malleja, joka oli tuotannossa aina 70-luvun alkuun. Ja vielä 70-luvulla Tissot toi kaliiperin takaisin uudella käyntitaajuudella ja kaliiperilla, 2461.Vintage Tissotit ovat luotettavia käyttökelloja ja niille on myös oma keräilijäkuntansa. Jostain syystä Tissotia on kellokeräilijöiden taholta aliarvostettu ja dissailtu, sen ansiosta kelloja saa erittäin edullisesti, kuten tämäkin yksilö tässä. Laatua halvalla! On hyvä muistaa, että Tissot on kellomerkki, jossa on oma koneisto (Tissotin 78x-sarjan takana oli Omegan ja Tissotin tytäryhtiö Lemania), eikä esim koneistotehtaan koneisto, joka oli kenelle tahansa myynnissä. Itse olenkin miettinyt, että Tissot onkin tästä hinta/laatu-epäsuhdasta johtuen yksi parhaita keräilyn aloitus kohteita, sillä uskon, että Tissotin arvostus ja sitä kautta hinta, tulevat suhteessa kohenemaan enemmän kuin jo kysyttyjen keräilykellojen. Huolsin asiakastyönä vastaavan kellon 2014 lopulla ja ihastuin siihen silloin, en epäröinyt hetkeäkään ostaa tätä myyntiin. Jostain syystä juuri tämä Tissotin ensimmäinen sarja sykähdyttää minua eniten, vaikka 78x-1 -sarjassa oli paljon parannuksia, kuten kelloa huotavaa kelloseppää miellyttävät isommat Incan kivet (tässä vanhassa mallissa käyntilaitteen kivet ovat kooltaan naistenkello luokkaa). Tissotin 78x koneistosarjassa on sitä samaa 60-luvun alun hyvää vibaa, kuin Zenithin 2522-sarjassa, mutta ehkä nämä ovat vain sellaisia pikku trivia-juttuja jotka aukeavat vain kelloa huoltavalle kellosepälle. Mutta, jos jotain pitää eritellä, niin kuvistakin voi havaita, että koneistossa on sarjanumero (poistui Tissotista 1965 78x-1 version myötä), koneiston kehysrengas on metallia (Tissot on kuuluisa muovisesta kehysrenkaasta, jonka se otti ensimmäisenä käyttöön. Se suojaa konetta toki iskuilta, mutta on siis muovia), 78x-1 sarjassa poistuivat myös koneistosta taulun kiinnitysruuvit, ne korvautuivat kitkalla toimivalla muoviholkilla (kätevää huollettaessa, mutta laadullinen huononnus).

Kuorireffi on 41501-3S. Koneisto: Tissot 782. Heilahdustaajuus 21.600, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö, käynninkeskiöinti, käyntivara 49h, kalenteri (ei pikasiirtoa). Koneiston koko: Halkaisija 11,5" = 25,6mm.
Kunto: Huollettu 5/2015. Uusitut osat: lasi, jousi ja tiiviste. Vanha logo-nuppi on jätetty kelloon. Kuoret kunnostettu. Vaalea taulu on hieman patinoitunut, mutta yleisilme on hyvä. Teräksenväriset osoittimet, joissa hieman patinaa.

Hinta:  nyt 290€ 6 kk takuu


Re501 Revue-Sport Date, vedettävä

Revue Sport Date jpg Revue 77CLD jpg
Revue Sport Date jpg Revue jpg

Kellossa mukana uusi tummananruskea Hirsch Forest ranneke, jonka hinta on 34,- Hirsch Forest ranteita myynnissä Kellohuollolla.

Revue-Sport miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvun alkupuolelta (kaliiperi tuotannossa 40-50-luku). Plexilasi. Uusi tummanruskea Hirsch Forest nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 29,0 mm ja kuori ilman nuppia 34,5 mm. Kaunis kello, jossa hyvin sopusointuiset mitat, niistä huokuu 50-luvun tyyli. 50-luvun alkupuolella kalenterit ilmestyivät peruskelloihin ja jokaisella säällisellä kellotehtaalla piti olla tarjolla kalenterillinen kello. Tämä 77CLD oli Revuen vastaus haasteeseen. Tämä on yksi tehtaan ensimmäisiä kalenterimalleja, sen tunnistaa pikkusekuntista, yleensä kalenteri kellossa on keskisekunti. Pikku sekunti kalenterillisessa kellossa on erittäin harvinainen. Revue valmisti 77:n kalenterimallia, myös keskisekuntimallina. Koneisto on tehty Revuen vedettävästä peruskaliiperista 77. Tämä kalenterimalli on vain 1,1mm perusversiota paksumpi. Näissä 50-luvun kelloissa ei ole kalenterin pikasiirtoa vaan kalenteri pitää pyörittää kohdilleen osoittimista. Pikasiirto tuli ensimmäisiin kelloihin vasta 60-luvun puolivälissä, useimmilla tehtailla vasta 70-luvulla.

Koneisto: Revue 77-CLD ( = calender). Heilahdustaajuus 18.000, 15 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 40h. Koneiston mitat: halkaisija 11,5 eli 25,6mm ja korkeus 4,2mm.
Kunto: Huollettu, lasi, pohjantiiviste uusittu ja kuoret kunnostettu (erittäin hyvässä kunnossa). Signaamaton 40-50-luvun nuppi (ko nupissa yläosa kaareva puolipallo, Revue alkoi sainata nuppinsa vasta 50-luvun puolivälissä). Hopeanvärinen taulu on hieman patinoitunut, kirkkaat osoittimet. Pohjassa on kaiverrus: NS

Hinta nyt 280€ 6kk  takuu.

La701 Laverna Stop, vedettävä flyback

Laverna Stop jpg Laverna1100.
Laverna Stop jpg laverna Stop jpg
Laverna Stop jpg

Kellossa mukana uusi keskiruskea Hirsch Osiris ranneke. Huollolla Osiris ranneketta myynnissä mitoissa 16, 17 ja 18mm, hintaan 35€

Miesten kromikuorinen flyback-cronotoiminnalla varustettu kello 40-luvun lopulta. Plexilasi. Uusi keskiruskea Hirsch Osiris ranneke, leveys 16mm. Lievästi standardikokoa pienempi, halkaisija 33,5mm. Kello ei crono-ominaisuudesta huolimatta ole cronografi, vaan se on ns. radiosignaalikello. Aina 70-luvulle saakka radiossa annettiin aika merkki vain kerran päivässä, kello 12:00, jos et saanut tarkkaa aikaa talteen silloin, et saanut sitä kuin ehkä naapurilta kysymällä. Oli siis pienen elvistelyn aihe omata tarkka aika ja olla se jolta tultiin tarkistamaan kellon aika eikä päin vastoin. Kellossa on kaksi paininta, joista toinen nollaa flybackinä sekunnin kello 12:00 ja toinen taas pysäyttää sekunnin (ei kuitenkaan kelloa). Kellolla on siis helppo napata aika radion aikamerkistä. Kellon koneisto on harvinainen modifikaatio ETAn 40-50-lukujen peruskoneistosta 1100. Itse en ollut nähnyt tätä koneistoa koskaan aiemmin, myöskään Ranfftilla ei ole siitä kuvaa, kun siis näin laitteen myynnissä se oli pakko ostaa talteen.

Kellon kuori on kromia ja siihen on tullut jo kulumaa oikeaan ylä korvakkeeseen (klo 1:00-2:00). Kuvissa kuluma näkyy paremmin, kuin livenä. Kello ei ole vesisuojattu malli, joten sekin asettaa rajoitteita kellon arkikäytölle. Kuoren kuluma on lähinnä esteettinen, mutta en suosittele kelloa arkikäytössä käytettäväksi vaan erikoistilanteisiin. Merkkinä Laverna lienee ollut private label, en ole tosin täysin varma. Merkkirekisteri antaa tiedon, että se olisi ollut suomalainen Pohjolan Kellon nimisen firman (myöhemmin muuntui Aseman Kelloksi) brändi, mutta merkillä lienee ollut siteitä myös Saksan suuntaan, sillä quartz-ajan Lavernat yleensä käyttivät saksalaisen PUW tehtaan koneistoja. Merkillä tälläisen koneistoharvinaisuuden suhteen ei ole suurta väliä, pääsetkö koskaan näkemään toista yksilöä.

Koneisto ETA 1100. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, käyntivara 49h. Koneiston koko: Halkaisija 13" = 29mm.

Kunto: Huollettu 10/2017. Uusitut osat: Lasi, nuppi, akseli ja tiiviste. Kuorissa kulumaa. Vaalea taulu on ertttäin hyvässä kunnossa, pientä patinaa toki nähtävissä. Min. ja tuntiosoitin mustat heijastemassalla, sekunti punainen.

Hinta: nyt 320€ 6kk takuu.


Re506 Revue Sport Centenaire, vedettävä

Revue Centenaire jpg Revue 81 jpg
Revue Centenaire jpg Revue rannekuva jpg

Kellossa mukana uusi upea punertavanruskea Hirsch Osiris ranneke, jonka hinta on 33,- Hirsch Osiris ranteita myynnissä Kellohuollolla. Rannetta saatavilla spesialmitoissa 17 ja 19mm, väreissä: musta, ruskea, vaaleanruskea.

Revue Sport miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvulta (Centenaire tarkoittaa satavuotisjuhlamallia, Revue perustettu 1853). Plexilasi. Uusi ruskea Hirsch nahkaranne, ranneleveys 18mm. Normaalikokoinen kello, lasin halkaisija 30,5 mm ja kuori ilman nuppia 34,5 mm. Koneisto kuuluu halkaisija mitoiltaan kookkaaseen kokoon 13,5" eli 30,00mm, eli se on suurin rannekelloihin valmistettu koneisto. Esim kelloteollisuuden tarkkuuskilpailut rajasivat tämän koon rannekellon koneiston maksimikooksi, jolla sai osallistua kilpailuun. Tätä isommat olivat sitten taskukellojen luokassa. Iso koneiston halkaisija mahdollistaa isomman ja painavamman käyntilaitteen eli liipottimen, se antaa kellolle suuremman tarkkuuden. Koneisto on kumminkin piilotettu standardikokoiseen kuoreen, kookkaita kelloja alettiin pitää 50-luvun puoliväliin tultaessa "vanhanaikaisina", kun muoti alkoi suosia pienempiä kelloja. Revue ei kuitenkaan luopunut ykkösmallistaan ja tästä tehtiin vielä 1965 MSR-koneistona uusi versio. Koneisto on saman kokoinen kuin cronokoneistot ja vaikkapa kuuluisin ylikoko koneisto, Omegan 260- ja 280-sarjat. Idea näissä ylikoko koneistoissa oli, että kelloon saadaan isomman halkaisijan mukana isompi liipotin ja sitä kautta tarkempi käynti. Näiden isojen koneiden valmistuksen "tappoi", korotetut käyntitaajuudet 60-luvulle tultaessa (19.800, 21600), niillä tarkkuus saatiin käyntitaajuuden nostolla, eikä pienempi liipotin ollut niin herkkä akselin rikolle tai käyntihäiriölle, iskun sattuessa. Tämä koneisto on Revue tehtaan hienoin vedettävä koneisto. Kellon kaiverrus on omituinen, se on vuodelta 1972, mutta kello itse on reilut 15 vuotta vanhempi (myyty paapan 70-vuotispäivien kunniaksi kello liikkeen vanhasta varastosta).
Kellossa hieno bi-color -taulu, joka on rakennettu kahdesta eri vaalean sävystä. Taulu henkii upeasti 50-lukua. Taulu on patinoitunut hieman kellertäväksi

Koneisto: Revue 81. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö. Punakullattu koneisto.
Kunto: Huollettu 5/2015. Uusitut osat: lasi, pohjantiiviste. Kuoret kunnostettu. Taulussa on patinaa, se on tasaisesti kellastunut, tummentunut naarmu klo 7:00-8:00. Suorat, kullatut palkkiosoittimet, mustalla massauksella. Pohjassa kaiverrus.

Hinta: nyt 290€, 6 kk takuu.


T404 Tissot Seastar, vedettävä

Tissot Seastar jpg Tissot 27-3 jpg
Tissot Seastar jpg Tissot 27 jpg

Kellossa mukana uusi upea ruskea Hirsch Osiris ranneke, jonka hinta on 34,- Hirsch Osiris ranteita myynnissä Kellohuollolla.

Miesten teräskuorinen vedettävä kello 40-luvulta (Koneiston sarjanumero ajoittaa kellon vuoteen 1947). Plexilasi. Uusi Hirsch Osiris ruskea nahkaranne, ranneke leveys 16mm. Kello on tämän päivän mitoissa pienikokoinen, mutta aikanaan se on ollut normaalia kookkaampi, kellon kuoren halkaisija on 31mm. Tissot oli merkkinä juuri se, joka toi ensimmäisenä markkinoille alabrändit eli mallistonimet. Tämän kellon Seastar nimi mainostaakin faktaa että kellossa on tiivisteet ja kierretakapohja, joka oli ajankohtana kallis kuorirakenne. Kello on siis ollut  vesisuojattumalli (pohjassa waterproof), siinä on tiivisteet, kellon takapohjan tiiviste on lyijyä, kuten varhaisimmissa kelloissa tiivistys oli usein ratkaistu. Hyväkuntoinen lyijytiiviste on jätetty paikoilleen, koska kellon tiiviys ei kuitenkaan edes uutena ole ollut edes tämän päivän roiskevesitiivisluokkaa. Koneistona kellossa on Tissotin oma koneisto 27-3, koneisto jonka perusversio 27 tuli tuotantoon jo vuonna 1936 ja viimeinen versio 27B oli tuotannossa vuoteen 1961 asti. Tämä 27-3, jossa oli ensimmäinen, tehtaan oma iskusuojalaite, oli tuotannossa 1940-49. Iskusuojaus oli kelloissa 40-luvulla kallis erikoisominaisuus ja se asennettiin vain parhaisiin malleihin. Iskusuojasta tuli standardi kelloissa vasta 50-luvun puolivälissä. Kuvassa 4 näkyy kellon koko ranteessa, pieni, mutta soveltuu yhä hyvin "fiilistely-käyttöön". Kuvan 3 takapohjasta tunnistat Tissotin, jossa on yleensä 27-koneisto, pohjaa käytettiin 40-luvulta aina 50-luvun lopulle. Kun 781-sarja alkoi pohja poistui käytöstä, samoin kaunokirjoitusfontti poistui taulusta ja T-logo otettiin käyttöön.

Koneisto: Tissot 27-3. Heilahdustaajuus 18.000, 15 kiveä, oma iskusuoja. Koneisto kuuluu halkaisija mitoiltaan klassiseen 12" eli 27,0mm kokoon.
Kunto: Huollettu 11/2014. Uusitut osat: lasi, jousi. Kuoret kunnostettu. Alkuperäinen lyijytiiviste. Kellon vaalea taulu on tasaisesti patinoitunut. Kullanväriset osoittimet ja indexit. Kellon kuoressa käytönjälkiä, mutta eivät pilaa kokonaisuutta. Kellonpohja on Tissotin 40-luvun tyypillinen sainattu pohja.

Hinta: nyt 290€, 6 kk takuu 


T502 Tissot, vedettävä

Tissot jpg Tissot 27-1T jpg
Tissot jpg Tissot jpg
Tissotin jpg

Kellossa mukana uusi upea ruskea Hirsch Umbria ranneke, jonka hinta on 26,- Hirsch Umbria ranteita myynnissä Kellohuollolla.

Miesten teräskuorinen vedettävä kello 40-50-luvulta (koneiston sarjanumero ajoittaa kellon vuoteen 1950). Plexilasi. Uusi Hirsch Umbria ruskea nahkaranne, ranneke leveys 18mm. Kello on tämän päivän mitoissa pienikokoinen, kuoren halkaisija ilman nuppia on 33mm ja lasin/taulun koko on 28,5mm. Kellossa on tiivisteet ja kierretakapohja, ne olivat ajankohtana kallis kuorirakenne. Kello on siis ollut vesisuojattumalli, siinä on tiivisteet, kellon takapohjan tiiviste on lyijyä, kuten varhaisimmissa kelloissa tiivistys oli usein ratkaistu. Hyväkuntoinen lyijytiiviste on jätetty paikoilleen, koska kellon tiiviys ei kuitenkaan edes uutena ole ollut edes tämän päivän roiskevesitiivisluokkaa. Tissot oli vesitiiviydessä kärkiporukoissa, käyttäessään kierretakapohjaa jo 40-luvulta. Kierretakapohjan ratkaisut olivat hyvin patenttisuojattuja ja kuorentyöstökoneet olivat hyvin kalliita, eikä monikaan päässyt käyttämään kierrepohjaa.

Koneistona kellossa on Tissotin oma koneisto 27-1T. Koneisto jonka perusversio 27 tuli tuotantoon jo vuonna 1936. Tämä 27-1T on kehitysversio, jossa oli Inabloc-tehtaan iskusuojalaite. Iskusuojaus oli kelloissa 40-luvulla kallis erikoisominaisuus ja se asennettiin vain parhaisiin malleihin. Iskusuojasta tuli standardi kelloissa vasta 50-luvun puolivälissä. Kuvan 3 takapohjasta tunnistat Tissotin, jossa on yleensä 27-koneisto, pohjaa käytettiin 40-luvulta aina 50-luvun lopulle. Kun 781-sarja tuli tuotantoon pohja-malli poistui käytöstä, samoin kaunokirjoitusfontti poistui taulusta ja T-logo otettiin käyttöön. Tissotin 27-sarja on fantastisen upea ja luotettava vintage-kello, mutta valitettavasti nämä teräskuoriset ovat harvinaisia, Tissot eki suurimman osan kelloista, joko dublee- tai kromikuorilla, jotka ovat kovassa käytössä kuluneet jo puhki.

Kuorireffi on 6701 / 6702-5 ja sarjanumero on 417963. Koneisto: Tissot 27-1T. Heilahdustaajuus 18.000, 15 kiveä, Incabloc-iskusuoja. Koneisto kuuluu halkaisija mitoiltaan 12" eli 27,0mm kokoon.
Kunto: Huollettu 5/2015. Uusitut osat: lasi. Kuoret kunnostettu. Alkuperäinen lyijytiiviste. Kellon vaalea taulu on laidalta klo 1:00-4:00 tummentunut (kuvassa virhe näkyy selvemmin kuin livenä). Kullanväriset indexit sekä osoittimet ovat mustat, massauksella. Kellonpohja on Tissotin 40-luvun tyypillinen sainattu pohja.

Hinta: nyt 270€, 6 kk takuu


T503 Tissot Seastar, vedettävä

Tissot 27B jpg Tissot 27B jpg
Tissot 27B jpg Tissot 27B jpg

Kellossa mukana uusi upea keskiruskea Hirsch Osiris ranneke, jonka hinta on 34,- Hirsch Osiris ranteita myynnissä Kellohuollolla. Rannetta saatavilla eri leveyksillä, väreissä: musta, ruskea, sininen.

Miesten teräskuorinen vedettävä kello 50-luvulta (Koneiston sarjanumero ajoittaa kellon vuoteen 1955.). Plexilasi. Uusi Hirsch Osiris keskiruskea nahkaranne, ranneke leveys 18mm. Kello on tämän päivän mitoissa hieman pienikokoinen, kellon kuoren halkaisija on 33mm. Tissot oli merkkinä juuri se, joka toi ensimmäisenä markkinoille alabrändit eli mallistonimet. Tämän kellon Seastar nimi mainostaakin faktaa että kellossa on tiivisteet ja kierretakapohja, joka oli ajankohtana kallis kuorirakenne. Kello on siis ollut vesisuojattumalli (pohjassa waterproof), termi on vanhentunut, koska se on ajalta ennen vesitiiviyden DIN-normia. Waterproof tekstin voi nykyään lukea, "kellossa on tiivisteet". Koneistona kellossa on Tissotin oma koneisto 27B-21, koneisto jonka perusversio 27 tuli tuotantoon jo vuonna 1936 ja viimeinen versio 27B oli tuotannossa vuoteen 1961 asti. Tämä 27B-21, jossa oli ensimmäinen, tehtaan Incablocin iskusuojalaite, oli tuotannossa 1950-61. 27B oli Tissotin oman 27-sarjan viimeinen inkarnaatio, sen korvasi 60-luvun alussa 11,5 linjan koneistosarja 781 - 784, joka oli Lemanian Tissotille tekemä koneistosarja.

Koneisto: Tissot 27B-21. Heilahdustaajuus 18.000, keskisekunti, 16 kiveä, oma iskusuoja. Koneisto on halkaisija mitoiltaan 12" eli 27mm kokoon.
Kunto: Huollettu 11/2015. Uusitut osat: lasi, tiiviste. Kuoret kunnostettu. Kellon vaalea taulu on tasaisesti patinoitunut. Kullanväriset osoittimet ja indexit. Kellonpohja on Tissotin 40-luvun tyypillinen sainattu pohja.

Hinta: nyt 270€, 6 kk takuuRo601 Roamer, vedettävä

Roamer jpg Roamer 414 jpg
Roamer jpg Roamer jpg
Roamer jpg

Kellossa uusi musta Diplomat Nappa Calf ranneke. Ranneke ei kuulu Huollon valikoimiin. Hirschin vastaava ranneke on Wild Calf.

Roamer miesten teräskello 60-luvun alusta. Plexilasi. Normaali kokoinen kello, kuoren halkaisija 33,5mm. Kellossa uusi musta Diplomat Nappa Calf ranneke, sen leveys on 18mm. Roamer oli merkki, joka kilpaili sarjassa edulliset merkkikellot, yhdessä mm Certinan kanssa. Se pyrki pääsemään erityisesti tavallisten työntekijöiden suosioon, laatua koko rahalla strategialla. Tehdas teki omat koneistonsa, ne on nimetty kolmen yhtiön perustajan mukaan MST (Mayer, Strudeli, Tieche). Roamerin kulta-aika sijoittuu juuri 60-luvulle, kuten useimmilla tehtailla. Tässä kellossa oleva koneisto MST 414 on tehtaan perusvedettävä, joka oli tuotannossa läpi 60-luvun aina tehtaan kaatumiseen asti 1973 (1961-73). Kellossa erikoinen Roamerin oma patentti, koneistonkehysrengas, joka toimi samalla pöly-, kosteus- sekä magnetoitumis-suojana koneistolle (kuva4). Roamer on yksi niistä merkeistä, jotka ovat piileviä helmiä (oma in-house koneisto, matala arvostuskeräilymarkkinoilla). Merkin kellot ovat siis arvostukseltaan kuopassa ja todellisia hinnan nousu odotuksia on siis olemassa.

Koneisto: MST 414. Heilahdustaajuus 18.000, 17 kiveä, Inca-iskusuoja, rukkauksen hienosäätö ja käynninkeskiöinti.
Kunto: Huollettu 8/2016. Uusitut osat: nuppi, lasi, tiiviste. Kellossa hopeanvärinen taulu, kromin värisin indexein joissa musta somistemaalaus. Taulu on muutoin hyvässä kunnossa, paitsi taulunjalat on korjattu läpi niittaamalla. Teräksenväriset tunti- ja minuuttiosoitin, joissa massaus.

Hinta: nyt 150€, takuu 6 kk.