www.kellohuoltoloppela.com

Myynnissä olevat kellosepän työkalut

Kellohuollon myymät työkalut ovat työkaluja, joita voi käyttää rannekkeen vaihdoissa ja muissa pienkorjauksissa, jotka eivät edellytä kellon aukaisua. Kellohuolto ei halua kannustaa ketään harjaantumatonta aukomaan kelloja. Se ei ole järkevää ainakaan kellolla, jolla on arvoa. Kellon aukaiseminen voi saada aikaan isoa vahinkoa ja takuunalaisissa kelloissa, se voi olla takuun päättävä toimenpide.

Ranneketyökalu

Omega ranneketyökalu

Ranneketyökalu jpg

Omega-miehen ranneketyökalu. Työkalussa yksiterä (vastaa Bergeon-työkalun fine-terää) Suunniteltu Seamasterin tai Speedmasterin metallirannekkeen irroittamiseen, jotta saa esim Omega-natorannekkeen tai nahkarannekkeen paikoilleen. Voi tietysti käyttää missä kellossa vain, jossa jousinasta. Työkalu mustaametallia, jossa punaisella logo+ Omega.

Rajoitettu erä. Hinta 15€.


Bergeon ranneketyökalu 7767

Ranneketyökalu

Ranneketyökalu, Bergeon. Työkalua tehdään kahdella eri rungolla, tämä 7767 on se uudempi, jossa on karkeampi karhennus. Hyviä molemmat, mutta tästä saa paremman otteen, siksi Kellohuolto on siirtynyt myymään tätä. Työkalussa on ns Stardard-kärki, joka on tarkoitettu nahkarannekkeen irroitukseen. Työkalu myydään pakettina metallirannekkeen irroitukseen tarkoitetun Fine-terän kanssa.

Työkalu+ fine-terä hinta on 30€.


Ranneketyökalu

Ranneketyökalu jpg Ranneketyökalu jpg

Laadukas työkalu, jossa kolme kärkeä. Litteä haarukka nahkarannekkeille, ohutpää metallirannekkeille ja tämän voi kääntää ympäri ja on piikkipää. Työkalu on samanlainen kuin Bergeon 6111, mutta tämä on Omegan toimittama työkalu, siis erittäin laadukas. Samanlaisia, kuten rannetyökaluja yleensä, tehdään paljon kiinassa, mutta avaintekijä työkalussa on terienlaatu, jos ne eivät ole kunnolla karkastuaterästä, ne eivät kestä käyttöä. Huonolla työkalulla vain raapii kellonsa.

Työkalun hinta on 30€.


Bergeon 7230 Metallirannekkeen lyhentäjä

Rannekkeenlyhentäjä jpg

Nyt myynnissä Bergeonin valmistama metallirannekkeen lyhentäjä. Työkalulla voi lyhentää turvallisesti useimpia metallirannekkeita, joissa on palat liitetty yhteen halkinastalla tai teräsakselilla (eli pinnillä). Toimii ruuvaamalla potikasta, eli on erittäin helppo ja turvallinen käyttää. Säästät rahaa, kun voit säätää ranneketta helposti kotona. Tästä laitteesta on toki markkinoilla paljon kiinalaisia kopioita, vaihtelevalla laadulla, mutta työn riskit alenevat kun tekee työn parhaalla mahdollisella välineellä. Laatu tulee esiin erityisesti terän karkaisussa, siinä sveitsiläiset ovat mailin edellä kiinan poikaa.

Hinta on työkalu + varaterä 25€ Enää 3 kpl jäljellä! Näitä ei tule lisää myyntiin.


Rannekepenkki

Rannekepenkki jpg

Rannekepenkki on pieni muovistavalmistettu, työpöydällä pidettävä ruuvipuristin, joka pitää kellonrannekkeen paikoillaan, kun rannekkeen jatkopaloja halutaan lisätä/poistaa. Työkalu on valmistettu delrin-muovista, joka ei naarmuta kelloa. Työkalua voidaan käyttää työskenneltäessä erityyppisten nastojen ja ruuvien kanssa.

Rannekepenkki jpg

Työkalun hinta on 20€.


Kellosepän luuppi

Luuppi jpg

Sveitsiläisen kellosepäntyökalujen valmistajan A+F:n luuppi. Kellohuolto on valinnut myymäkseen luupiksi, koon, joka on yleisluuppi. Luuppi onsiis ns kellosepän työluuppi eli vahvuudeltaan sopiva yleistyösekentelyyn. Luupin valinnassa ratkaisevaa on polttoväli, mitä vahvempi luuppi, sen lähempänä kohdetta sitä pitää pitää, liian vahvaa luuppia (kuten jalokivisepän luuppia) pitää pitää aivan kohteessa kiinni, se ei sovi kelloihin. Kellosepän työluuppi on myös vahvuudeltaan paras luuppi kelloharrastajalle.

AF Swizerland SA on Albert Froidevauxin 1926 La Chaux De Fondsiin perustama yritys, se on Bergeonin jälkeen toiseksi maineikkain kellosepäntyökalufirma.

Luupin hinta on 20€