www.kellohuoltoloppela.com

Valtuutettu Huolto

Kellohuolto Loppela on Valtuutettu Huolto Swatch Groupin merkeille: Omega, Longines, Rado, Certina ja Tissot.

Omega

Lue tarkemmin lisää hakupalkissa olevan linkin Omega alta, sillä laajemmin merkin Valtuutetusta huollosta.

Rado

Rado on siirtynyt 1.3.2012 alkaen vain Valtuutettujen Huoltojen korjattavaksi merkiksi. Tämä merkitsee sitä, että muille kellosepille tai kellosepänliikkeille ei myydä mitään varaosia Rado kelloihin.

Vuonna 1917 perustettu Rado aloitti toimintansa ensin nimellä Schlup & Co, tehdas ei valmistanut alkutaipaleellaan lainkaan rannekelloja, vain kellonosia. Nimi muuttui Rado Uhren AGksi vuonna 1957, jolloin myös esiteltiin ensimmäiset rannekellot. Tehdas kuuluu siihen pienempään ryhmään Sveitsin saksankielisellä alueella toimivista kelloalan tehtaista, pääsääntöisestihän kellotehtaat toimivat ranskankielisissä kantooneissa. Tehdas esitteli ensimmäisen naarmuuntumiselta suojatun DiaStarinsa jo vuonna 1962. Jostain syystä kellomerkin suosio oli pitkään suurempaa kauko-idässä, erityisesti Japanissa, kuin Euroopassa. 80-luvulla sen omia uria hakeva design tavoitti quartz-aikaan siirryttäessä myös eurooppalaiset kuluttajat. Suomessa merkkiä toi maahan, jo toimintansa lopettanut, Kelloliike Taavitsainen, mutta merkin edustus siirtyi 90-luvun alussa merkin omistaja-yhtiön The Swatch Groupin perustaman The Swatch Group Nordicin hoidettavaksi.

Kellomarkkinoilla Rado on tullut tunnetuksi korkeasta designistään ja ennenkaikkea, se on naarmuunutmattomien kellonkuorten edellä kävijä. Rado käytti ensimmäisten joukossa safiirilasia, se on nykyään standardi kaikissa ns laatukelloissa. Rado lanseerasi myös naarmuuntumista hyvin kestävän kovametallin kelloihin. 2000-luvulla mukaan ovat tulleet keraamiset kellon kuoret, jotka ovat hyvin kevyet ja naarmuuntumattomat. Kuoria tehdään mustana, harmaana ja valkoisena.

Useimmissa Rado-malleissa tiivisteet on tehty normaalia kellontiivistettä pehmeämmistä aineista, jotta erikoisrakenteiselle kuorelle saataisiin hyvä vesitiiviys. Tästä johtuen ne sulavat ajanmittaan ja niiden säännöllinen vaihdattaminen on tarpeen aina esim pariston vaihdon yhteydessä. Vain Virallisilla Rado -huolloilla on oikeus ostaa varaosia Rado-kelloihin maahantuojalta, joten kellon omistajan kannattaa asioida valtuutetussa Rado-huollossa, jota kellon vesitiiviys kyetään huoltamaan pariston vaihdon yhteydessä. Rado kellojen huollossa alkuperäiset varaosat ovat siis äärimmäisen tärkeät kellon vesitiiviiksi saattamisessa ja kunnollisen korjaustuloksen aikaan saamiseksi. Radossa Kellohuolto Loppela on mukana valtuutettuna huoltona. Vain valtuutettu huolto kykenee tarjoamaan kellon laatua vastaavan korjauksen.

Longines

Kellomerkki Longines siirtyi Suomessa 1.4.2013 alkaen vain Valtuutettujen Huoltojen huoltamaksi merkiksi. Merkki ei toimita mitään osia  muille kellosepille tai huolloille.
Kelllohuolto Loppela on Valtuutettu Longines-huolto, jolla on lupa tehdä kaikki korjaukset merkin kelloihin.

Vuonna 1832 perustettu Longines on yksi legendaarisimpia sveitsiläisiä kellomerkkejä. Tarinan mukaan tehtaan nimi tulee maatilkusta Saint-Imierin kylän kupeessa, johon tehdas rakennettiin, Les Longines (= pitkät niityt). Yksi Longinesin kuuluisimmista kelloista on vuonna 1927 ensimmäisen yksin Atlanttin ylilennon suorittaneen Charles Lindberghin suunnitelema ja nimeä kantava pilottikello. Kellosta on yhä tuotannossa nykyaikaisella koneistolla varustettu versio. Muita kuuluisia Longines mallistoja ovat Conquest, Flagship ja Ulta-Chron, joka oli ensimmäinen 5Hz eli 36.000 heilahdustaajuudella toimiva high speed -automaattikoneisto. Longinesin ehkä tärkein mallisto nykyään on sukeltajakello Hydro Conquest.
Useimpien kelloseppien mielestä Longines oli laatutasossa 50-60-luvuilla Omegaa askelen tai kaksi edellä, mutta tänä päivänä tehtaiden kuuluessa samaan "perheeseen" on maailmanlaajuisesti tunnetumpi Omega nostettu Swatch Groupin ykkösmerkiksi. Longines on enemmän markkinoitu ranskankieliseen maailmaan, mallistonimet ovat usein ranskankielisiä, toisinkuin Omegalla, jolla ne ovat englanninkielisiä.

Tissot

Tissot on siirtynyt 2.6.2014 alkaen vain Valtuutettujen Huoltojen korjaamaksi kellomerkiksi. Merkki ei toimita mitään osia  muille kellosepille tai huolloille.
Luonnollisesti, Kelllohuolto Loppela on Valtuutettu Tissot-huolto, jolla on valtuutus tehdä kaikki korjaukset merkin kelloihin.

Tissot, Omegan pikkuveli jo 30-luvulta alkaen, on Suomessa aina ollut arvostettu merkki, johtuen sen maahantuojan (60-90-luku) KelloTuomi Oyn massiivisesta pr-työstä, kelloa yleisesti pidettiin Suomessa tasaveroisena laadultaan Omegan kanssa, vaikka se olikin saman konsernin kello ja suunnattu askelta edullisempaa kelloa hakevalle käyttäjäkunnalle. 60-luvulla kellojen hintaerot olivat tähän päivään verratuna erittäin pienet, Tissot oli Omegaa vain noin 15 - 20% edullisempi. Nykyään Tissot elää Swatch Group konsernin brändinä, joka keskittyy sporttisiin käyttökelloihin (Tissot sponsoroi MM-jääkiekkoa ja formuloiden F1-sarjaa) sekä juhlakelloihin, Certinan tavoin, käyttäen konsernin ETA-koneistoja. Pääpaino on quartz-kelloissa. ETA valmistaa myös vain Tissotille suunnattua Touch-mallistoa. Tissot on ollut myös eräänlainen kokeilualusta sveitsiläisessä kelloteollisuudessa, Tissot toi ensimmäisenä markkinoille muovikellon vedettävä mekaaninen Autolub 70-luvulla. Tissotissa esiteltiin 70-luvulla maailman ensimmäinen ana-digi-kello. 80-luvulla Tissot toi markkinoille RockWatch kivikellon, joka oli suuri menestys. Sitä seurasi WoodWatch, jonka kuori oli kovaa puuta.  Vanhoihin mekaanisiin Tissot koneistoihin ei saa tehtaan kautta enää varaosia, mutta jonkin verran osia on vielä markkinoilla.

Certina

Certina on siirtynyt 2.6.2014 alkaen vain Valtuutettujen Huoltojen korjaamaksi kellomerkiksi. Merkki ei toimita mitään osia muille kellosepille tai huolloille.
Luonnollisesti, Kelllohuolto Loppela on Valtuutettu Certina-huolto, jolla on valtuutus tehdä kaikki korjaukset merkin kelloihin.

Certina valmisti loistavia koneistoja läpi 50- ja 60-lukujen, aina 70-luvun lopulle, jolloin quartz-koneistot syrjäyttivät mekaanisetkellot. Yhtiön liikestrategiana oli toimia, työmiehen laatukellona, ja se pyrki olemaan vähän edullisempi kuin sen kilpailijat, laatua halvalla. Monen kellosepän mielestä Certinan koneistot olivat  60-luvulla laadukkaampia kuin esim Omegan, itse kuulun tähän kerhoon, joka ihailee Certina koneistoja. Pitkässä juoksussa tehtaan strategia tietysti epäonnistui, sillä laatu ja edullisuus eivät sovi saman strategian osiksi. Aina tulee joku, joka tekee hieman halvemmalla ja vuonna 1969 tulivat Seiko ja Citizen voimalla Euroopan markkinoille ja Certina, sekä samalla strategialla toimineet tehtaat, kuten Roamer kärsivät myynnillisesti eniten japanilaisten tulosta markkinoille. Tehdas ajautui ASUAGin, Sveitsin kelloteollisuuden roskapankin syliin, mutta se ei joutunut sulkemaan oviaan, kuten monet muut. Certina on vintage-kelloista nimenomaan se, jossa hinta/laatu-suhde on eittämättä yksi parhaista.
Nykyään merkki elää Swatch Group konsernin brändinä, joka keskittyy sporttisiin käyttökelloihin (Certina sponsoroi moottoriurheilua, moottoripyöräilyn GP-ajot) käyttäen konsernin ETA-koneistoja. Pääpaino on quartz-kelloissa kuten Tissotillakin. Vanhoihin Certina koneistoihin ei saa tehtaan kautta enää varaosia, mutta jonkinverran osia on vielä markkinoilla.